Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τιμή στον Λουίτζι Μπέσκι

Ο Ιταλός αρχαιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, Λουίτζι Μπέσκι,τιμήθηκε, προχτές, από την Ενωση Φίλων Ακροπόλεως,σε εκδήλωση στο κτίριο Βάιλερ. Ο Λουίτζι Μπέσκι εργάστηκε πολλά χρόνια στην Ακρόπολη, διενεργώντας έρευνες στη νότια κλιτύ. Για τις μελέτες του μίλησε ο αρχαιολόγος της Α ΕΠΚΑ, Αλέξανδρος Μάντης.Ενα ενδιαφέρον κομμάτι αυτών των ερευνών είναι η αμφίγλυφη στήλη,που συμπληρώθηκε και τοποθετήθηκε στο κτίριο Βάιλερ.

Ο τιμώμενος, στην ομιλία του, τόνισε ότι τα καλύτερα χρόνια της ζωής του τα έζησε στην Ακρόπολη και επισήμανε ότι το μεγάλο έργο στον αρχαιολογικό έργο της Ακρόπολης είναι αυτό που επιτελείται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν, με ενδιαφέρον και την ανακοίνωση του καθηγητή Γ. Δεσπίνη για τον αρχαίο ναό του Διονύσου Ελευθερεώς στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης. Μάλιστα, ταύτισε δύο κορμούς γλυπτών,που βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείου και στις αποθήκες της Ακρόπολης, ανακοινώνοντας ότι πιθανόν προέρχονται από τα αετώματα του αρχαίου ναού.Ο ένας κορμός αναπαριστά ερμαφρόδιτη μορφή και ο άλλος πολεμιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ