Δευτέρα 5 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Αλληλεγγύη στο λαό της Γιουγκοσλαβίας

"Σήμερα ένα κουτί γάλα, αύριο μπορεί να χρειαστεί να στείλουμε φιάλες με αίμα ή και όπλα και ό,τι άλλο χρειαστεί ο λαός της Γιουγκοσλαβίας στον ηρωικό του αγώνα ενάντια στις δυνάμεις του πολέμου και της καταστροφής, το ΝΑΤΟ και ΕΕ".

Μ' αυτά τα λόγια προς το "Ρ" ο δήμαρχος του Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Μοσχονάς,λίγο πριν την έναρξη της ειδικής εκδήλωσης αλληλεγγύης προς το σερβικό λαό, που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στους "Κήπους του Πασά", έδωσε το στίγμα των αισθημάτων φιλίας και αλληλεγγύης των δημοτών του Αγίου Παύλου προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Εκατοντάδες δημότες πήραν μέρος στην πολιτιστική εκδήλωση, φέρνοντας μαζί τους από ένα κουτί γάλα ο καθένας, αντί για εισιτήριο, για να σταλούν μαζί με τις μεγάλες ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων, που έχει ήδη συγκεντρώσει ο δήμος, στη Γιουγκοσλαβία.

Ηδη αναχώρησε να καραβάνι με αυτοκίνητα προς τη Γιουγκοσλαβία, μεταφέροντας μέρος της σημαντικής βοήθειας σε τρόφιμα και φάρμακα που συγκέντρωσε ο δήμος. Στη βοήθεια που θα προσφέρει ο Δήμος Αγίου Παύλου συμπεριλαμβάνεται και ένα ασθενοφόρο.

Μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της βοήθειας του δήμου μας, τόνισε ο Μιχάλης Μοσχονάς, στο σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, αν σκεφτεί ότι ολόκληρη ελληνική κυβέρνηση θα προσφέρει δύο ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο δήμαρχος, ο λαός του Αγίου Παύλου ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό και συγκινητική προθυμία στις πρωτοβουλίες του Δημοτικού Συμβουλίου για συμπαράσταση στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και καταδίκη των εγκληματικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Ανω Πόλης - Αγίου Παύλου, Βασίλης Μάντζιος,τόνισε: "Από την πρώτη στιγμή της ΝΑΤΟικής επίθεσης ο ελληνικός λαός, οι λαοί όλου του κόσμου βγήκαν στους δρόμους. Οι αμερικανικές πρεσβείες, τα προξενεία δέχτηκαν την επίθεση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Στις κινητοποιήσεις αυτές πρωτοστατεί ο ελληνικός λαός γιατί ξέρει ότι η χώρα μας είναι μπλεγμένη σ' αυτό τον πόλεμο.

Με την καθολική κινητοποίηση των λαών, κατέληξε ο Β. Μάντζιος, το περιστέρι της ειρήνης θα νικήσει τα κανόνια του πολέμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ