Δευτέρα 5 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περνούν οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες

Αποκαλυπτικές για το ότι πλησιάζει η ώρα έναρξης των χερσαίων επιχειρήσεων σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας είναι οι μετακινήσεις των ΝΑΤΟικών δυνάμεων μέσω της Θεσσαλονίκης προς τα Σκόπια

Κατά εκατοντάδες μεταφέρονται στα Σκόπια, Αμερικανοί, Γερμανοί και Αγγλοι στρατιώτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μαζί με οχήματα και άλλο πολεμικό υλικό. Τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί τόσο πολύ η κίνηση στον εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου "Μακεδονία", ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις να κρίνεται αναγκαστική η προσγείωση των ΝΑΤΟικών αεροσκαφών και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μίκρας. Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει πως από το πρωί της Παρασκευής μέχρι και χτες το απόγευμα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο 20 αεροσκάφη, αμερικανικά, γερμανικά και βρετανικά, ενώ στην πραγματικότητα ο αριθμός τους ξεπερνά τα 30.

Αμερικανοί στρατιώτες έχουν στρατοπεδεύσει μόνιμα στο χώρο του αεροδρομίου προκειμένου να συντονίζουν τις αφίξεις και την αναχώρηση των στρατευμάτων και του πολεμικού υλικού που μεταφέρονται στα Σκόπια. Επικεφαλής των αμερικανοΝΑΤΟικών ναυτικών δυνάμεων, που συνεχίζουν να πλέουν ανοιχτά του Βορείου Αιγαίου, ήρθαν με δύο ελικόπτερα για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη, πιθανά εξετάζοντας το ενδεχόμενο προώθησης των πεζοναυτών μέσω του λιμανιού της πόλης, ενώ ήδη από τις αρχές Μάρτη είχαν εποπτεύσει το λιμάνι του Λιτοχώρου με την απόβαση μικρού μέρους της μεγάλης δύναμης αρμάτων μάχης και στρατιωτών, που μεταφέρονται με τα δύο αμερικανικά αρματαγωγά πλοία.

Επίσημα από την Παρασκευή μέχρι χτες το απόγευμα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη δέκα αμερικανικά C-17 μεταφέροντας 98 στρατιώτες, 29 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, δύο ελικόπτερα και πολεμικό υλικό σε κοντέινερ. Αντίστοιχα, έξι βρετανικά αεροπλάνα μετέφεραν 92 στρατιώτες, 20 οχήματα και ένα ελικόπτερο και τρία γερμανικά μετέφεραν 40 στρατιώτες και πολεμικό υλικό. Τέλος, προσγειώθηκε ένα αεροπλάνο του ΟΗΕ με δηλωμένο φορτίο κουβέρτες.

Την ίδια ώρα, πλήρης μυστικότητα καλύπτει τη δράση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και στα ελληνικά στρατόπεδα, όπου συγκεντρώνουν τα σύνεργα του θανάτου. Από το τελωνείο των Ευζώνων περνούν μικρές φάλαγγες ΝΑΤΟικών οχημάτων, αλλά και τουριστικά λεωφορεία, ελληνικά και σκοπιανά, που έχουν ναυλωθεί για τη μεταφορά των στρατιωτών.

Στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται χώρος υποδοχής σε μια από τις πτέρυγές του, για να δεχτεί τους τραυματίες του ΝΑΤΟικού στρατού.

Στο μεταξύ, έχουν ενταθεί οι έλεγχοι από αέρος και εδάφους στη συνοριακή ζώνη, από τη Φλώρινα μέχρι και τις Σέρρες και η Ελληνική Αστυνομία μαζί με το στρατό προετοιμάζονται να αναχαιτίσουν το μεγάλο κύμα προσφύγων που αναμένεται να φτάσει στα βόρεια σύνορά μας. Ηδη, για το σκοπό αυτό μετακινούνται στρατεύματα, προς ενίσχυση των συνοριακών μονάδων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΝΑΤΟποίηση της Αλεξανδρούπολης και ο ΣΥΡΙΖΑ (2023-01-04 00:00:00.0)
Συνθήκες στρατοκρατίας στο λιμάνι (2002-09-18 00:00:00.0)
Πάνε και έρχονται ξένοι φαντάροι (1999-07-08 00:00:00.0)
Στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ το αεροδρόμιο (1999-04-07 00:00:00.0)
Ξέφραγο αμπέλι στις ΝΑΤΟικές επιδιώξεις (1999-03-03 00:00:00.0)
120 Γάλλοι, προπομποί της δύναμης "ταχείας επέμβασης" (1998-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ