Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εν αρχή η μελωδία

Το έργο "Ωδή - Πορείας (εγκώμιον)" θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής,στη συναυλία που θα δώσει αύριο (8.30 μμ), στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργανώνει το Ελληνικό Ιδρυμα Καρδιολογίας, στα πλαίσια του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου Κλινικής Καρδιολογίας.

Η "Ωδή - Πορείας (εγκώμιον)" είναι ένα έργο που περιέχει μέσα του 3.000 χρόνια ελληνικής μουσικής. Στα δύο μέρη του συνυπάρχουν μελωδίες που ξεκινούν από τη μουσική του Ευριπίδη και φτάνουν στο μοιρολόι "Σαν της Σμύρνης το Γιαγκίνι" του 1992.

  • Εργα Βέμπερ και Σοστακόβιτς περιλαμβάνει το πρόγραμμα, που θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,την Παρασκευή (8.30 μμ), στο Μέγαρο Μουσικής. Υπό τη διεύθυνση του Choo Hoey και με σολίστ τον Αλέξανδρο Οικονόμου (φαγκότο), θα ερμηνεύσει την εισαγωγή από το "Πέτερ Σμολ" (σε πρώτη εκτέλεση με την ΚΟΑ) και το Κοντσέρτο για φαγκότο και ορχήστρα σε φα μειζ. του Βέμπερ και τη Συμφωνία αρ. 11, έργο 103, "Η χρονιά 1905" του Σοστακόβιτς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ