Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεταπασχαλινές πρεμιέρες

Μπορεί κάποιες αυλαίες να έκλεισαν, οι περισσότερες, όμως, παραστάσεις συνεχίζουν, ενώ και κάποιες καινούριες ανεβαίνουν. Στο "Θέατρο του Νέου Κόσμου",ανεβαίνει την Παρασκευή το καινούριο έργο του Λένου Χριστίδη "Δύο Θεοί",σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.Το έργο, που παρουσιάστηκε ήδη στην Πάτρα, εγκαινιάζει τη δεύτερη σκηνή του "Θεάτρου του Νέου Κόσμου". Οι "Δύο Θεοί" θα παίζονται παράλληλα με το έργο του Λόρκα "Περλιμπλίν και Μπελίσα",που συνεχίζει από χτες τις παραστάσεις του. Το έργο του Λένου Χριστίδη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Εύας Νάθενα,επιμέλεια κίνησης Αγγελικής Στελλάτου και μουσική επιμέλεια και σύνθεση Μαρτίν Κριθαρά.Παίζουν: Γεράσιμος Γεννατάς, Μανώλης Μαυροματάκης, Ντίνη Ρέντη, Αλέξανδρος Τσακίρης και Γιώργος Μακρής.

  • Στο "Αμφι - Θέατρο" του Σπύρου Ευαγγελάτου,ανεβαίνει στις 17 Απριλίου και για ένα μόνο μήνα, το έργο του νέου Γερμανού συγγραφέα Ντάνιελ Καλλ "Αστραπές χωρίς βροντή",σε σκηνοθεσία Λήδας Τασοπούλου,μετάφρασηΝίκης Αϊντενάιερ,σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ και μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Λήδα Τασοπούλου, Χριστίνα Κουτσουδάκη και Ζωή Ρηγοπούλου.
  • Δυο έκτακτες παραστάσεις θα δοθούν στο "Απομηχανής Θέατρο" με την "Ατακτη Τάξη",στις 16 και 17 Απριλίου, στις 9:30 το βράδυ. Η "Ατακτη Τάξη" θα συνεχίσει τις παραστάσεις της μέχρι και τις 16 Μάη κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:30μ.μ., κάθε Παρασκευή 12:30 μετά τα μεσάνυχτα και Κυριακή στις 7μ.μ.
  • Η "Κυρία με τις καμέλιες" είναι η καινούρια παραγωγή του χοροθεάτρου"Οκτάνα",που παρουσιάζεται, στο "Αμόρε",από αύριο και για δέκα μόνο παραστάσεις. Η χορογραφία και σκηνοθεσία είναι τουΚωνσταντίνου Ρήγου,η μουσική του Αριστείδη Μυταρά,τα σκηνικά - κοστούμια του Νίκου Νατσούλη,η δραματολογική επεξεργασία της Μαριλένας Παναγιωτοπούλου.Παίζουν: Ελενα Τοπαλίδου, Ντέιβιντ Χιούτζ, Βαγγέλης Στολίδης, Ρούλα Κουτρουμπέλη, Κωνσταντίνος Ρήγος, Κατερίνα Παπαγεωργίου.
  • Η Ομάδα Υψηλού Κινδύνου παρουσιάζει, από αύριο, στο "Θησείον" (Τουρναβίτου 7, Θησείο), το έργο του Τέννεση Ουίλιαμς "Ξαφνικά το περασμένο καλοκαίρι",που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Κοντραφούρη,μετάφρασηΑθανασία Καραγιαννοπούλου,σκηνικά Μαρία Κονόμη και κοστούμια Μαρία Κοκκίνη.Παίζουν: Εβελίνα Αραπίδου, Ηλίας Γιαννάκης, Γιάννης Κοντραφούρης,κ.ά.
  • Πρεμιέρα, σήμερα, στο "Φούρνο",με την παράσταση "Ιστορία ενός αγγέλου",που θα παίζεται μέχρι τις 12 Μάη. Η σύνθεση, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια είναι του Δημήτρη Οικονόμου,τα σκηνικά του Γιώργου Χατζηνικολάου.Παίζει ο Νικόλας Βαγιονάκης.
  • Η νεοσύστατη ομάδα θεάτρου "HEART" παρουσιάζει, από τις 17 Απριλίου μέχρι τις 9 Μάη, στον "Τεχνοχώρο Υπό Σκιάν" (Μαυρομιχάλη 161 και Ξιφίου), τα έργα "Η μεγάλη της ευκαιρία" του Αλαν Μπέννετ και "Ενα κήρυγμα" του Ντέιβιντ Μάμετ,σε ενιαία παράσταση. Η απόδοση στα ελληνικά και σκηνοθεσία είναι της Ολγας Ποζέλη,η χορογραφία της Μαρίας Γουλή,τα σκηνικά - κοστούμια του Κωστή Δάβαρη και της Κλειώς Γιόκαρη και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου.Παίζουν: Τζούλη Σούμα, Γιάννης Λάζαρης, Γιάννης Υφαντής, Ολγα Ποζέλη, Κυριακή Καραλουκά, Γιάννης Νικολάου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ