Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Μαϊμούδες" CD αξίας 60 εκατομμυρίων

Σε 60 εκατομμύρια δραχμές ανέρχεται η αξία των 2.000 τεμαχίων CD λογισμικού "μαϊμούδων", που κατέσχεσαν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ σε αιφνιδιαστική έφοδο σε διαμέρισμα στην οδό Σολωμού. Τα 500 από αυτά αφορούσαν προγράμματα αρχιτεκτονικών σχεδίων, εγκυκλοπαιδειών, προγράμματα ασφαλιστικών εταιριών, σχεδίων κλπ. και τα 1.500 προγράμματα διαφόρων παιχνιδιών.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η επιχείρηση Εγκέφαλος Computers Κ. Χαραλαμπίδης & ΣΙΑ που διατηρεί κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών στην οδό Σολωμού στην Αθήνα είχε εγκαταστήσει με προφύλαξη σε διαμέρισμα γειτονικής πολυκατοικίας στο δεύτερο όροφο "υποκατάστημα" διάθεσης CD "μαϊμούδων".

Ο πελάτης έδινε την παραγγελία στο κατάστημα και ο υπάλληλος του καταστήματος έδινε την εντολή στο "υποκατάστημα" για την παραγωγή των CD που παρέδιδε μετά από ραντεβού. Τα αντίγραφα συνοδεύονταν από φωτοτυπημένες οδηγίες. Με εντολή του εισαγγελέα του ΣΔΟΕ, διενεργείται δικογραφία με την κατηγορία της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ παράλληλα θα βεβαιωθούν και φορολογικές παραβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ