Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Μπαρμπαρόσα" και "Εναλλάξ"

Τη "Μάχη της Μόσχας", θα παρακολουθήσουμε από το δεύτερο επεισόδιο της εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα",που θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του "902" μεθαύριο Δευτέρα στις 23.00.Μια σειρά, που είναι βασισμένη σε έρευνες του Χάρισον Σάλισμπουρι και καταγράφει την αυτοθυσία του σοβιετικού λαού και την ηρωική του αντίσταση στο ναζισμό. Στο επεισόδιο που θα δούμε τη Δευτέρα, μέσα από αυθεντικά ντοκουμέντα, θα δούμε τη μάχη της Μόσχας. Οι ναζί πλησιάζουν τα περίχωρα της Σοβιετικής πρωτεύουσας τον Οκτώβρη του 1941. Αρματα μάχης μπαίνουν στην πόλη, όμως οι Σοβιετικοί τα σταματούν. Το Δεκέμβρη, οι δυνάμεις του Χίτλερ απωθούνται από τη Μόσχα. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η χιτλερική Βέρμαχτ "ακινητοποιείται". Τα είκοσι επεισόδια της σειράς περιλαμβάνουν αυθεντικά ντοκουμέντα από τους οπερατέρ που συνόδευαν τις μονάδες του Κόκκινου Στρατού. Αφηγητής είναι ο Μπαρτ Λάνκαστερ.

Τη Δευτέρα επίσης, στις 19.00,μπορούμε να ξεφυλλίσουμε, ένα ακόμη "τεύχος" του τηλεπεριοδικού του "902" "Εναλλάξ".Η ενδιαφέρουσα ύλη του περιλαμβάνει τα προβλήματα της ΕΥΔΑΠ, στα οποία αναφέρεται το μέλος του ΔΣ της εταιρίας, Γιάννης Φασούλας. Θα μάθουμε, επίσης, πώς κατασκευάζονται οι μάσκες που χρησιμοποιούνται στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Στη συνέχεια, η κάμερα της εκπομπής θα μας ξεναγήσει σ' ένα γυμναστήριο. Ο υπεύθυνος του γυμναστηρίου θα αναφερθεί στη σημασία της γυμναστικής, σε σχέση με την υγεία, αλλά και στη λειτουργία των οργάνων γυμναστικής. Στο χώρο των εικαστικών, ο "φακός" θα βρεθεί στην γκαλερί "Μέδουσα", όπου η Λίνα Μπέμπη παρουσιάζει τη δουλιά της που έχει τίτλο "Μ' αγαπάει κανένας;". Η εκπομπή περιλαμβάνει, επίσης, μία επίσκεψη σε νοσοκομείο μικρών ζώων. Στο "Εναλλάξ" της Δευτέρας, η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου μιλάει για το Σπίτι του ηθοποιού, ενώ μουσική συντροφιά θα μας κρατήσει ο Γιώργος Κοντραφούρης. Η εκπομπή θα κλείσει με περιήγηση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων και με αναφορά στην ιστορία της.

Αύριο, Κυριακή, στις 19.00 θα μεταδοθεί η εκπομπή "Οδηγός και αυτοκίνητο".Οι Μιχάλης Κοσκινάς και Μιχάλης Κατσίμπαρος παρουσιάζουν τη "Φόρμουλα Ενα", την ανάβαση της Αγ. Αννας, το νέο μοντέλο της "Corola", τον αγώνα Sprint και την πίστα μηχανών Σερρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ