Κυριακή 25 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αθλητικός ξεσηκωμός στη Θεσσαλονίκη

Ο φίλαθλος κόσμος της Θεσσαλονίκης και η νεολαία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, θα δώσουν ένα βροντερό "παρών" τη Δευτέρα στις 6μμ στο Καυτατζόγλειο Στάδιο, όπου διοργανώνεται αγώνας ειρήνης και αλληλεγγύης στο γιουγκοσλάβικο λαό. Επίλεκτοι αθλητές από την Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία θα ενώσουν τη φωνή τους με τους φιλειρηνικούς πολίτες της πατρίδας μας για να στείλουν όλοι μαζί το μήνυμα ότι επιθυμούν μόνο την ειρήνη, θέλουν τη συναδέλφωση των λαών και όχι την απανθρωπιά του πολέμου.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του αγώνα πάρθηκε από το ΔΣ της ΕΠΣ Μακεδονίας με τις πρώτες δολοφονικές βόμβες που έπεσαν στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας, που απευθύνθηκε στις ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ και ΠΑΟΚ και τους ζήτησε να εκφράσουν όλοι μαζί τον αποτροπιασμό τους γι' αυτό το έγκλημα. Οι τρεις ΠΑΕ ανταποκρίθηκαν αμέσως και στη συνέχεια η ΕΠΣΜ ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους της Γιουγκοσλαβίας που βρίσκονται στην Ελλάδα για να διοργανώσουν μια ποδοσφαιρική αντιπολεμική συνάντηση επίλεκτων Ελλήνων και Γιουγκοσλάβων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε ελληνικούς και ευρωπαϊκούς συλλόγους. Η ανταπόκριση υπήρξε μεγάλη.

Στην ομάδα των Ελλήνων επίλεκτων ποδοσφαιριστών θα συμμετάσχουν οι:

Χρ. Καρκαμάνης, Απ. Μάντζιος, Κ. Λούμπουτης, Μ. Μητσόπουλος, Μ. Αγαθοκλέους, Β. Χατζηπαναγής, Σ. Κωφίδης, Η. Σαπάνης, Γ. Ξενίδης, Μ. Χριστοδούλου, Γ. Τουρσουνίδης, Χρ. Βελλής, Β. Σαμαράς, Ευ. Γκόλιας, Αλ. Δέλλιος, Κ. Συμεωνίδης, Θ. Ελευθεριάδης, Ευ. Θωμαϊδης, Σωτήρης Καραβάτος, Γιώργος Γκρίτζαλης, Δ. Πουγάτσιας και Βαγγ. Νάστος. Προπονητές είναι οι Γιώργος Κούδας, Κ. Αϊδινίου, Αγγ. Σπυρίδων. Στην ομάδα των επιλέκτων των Γιουγκοσλάβων οι: Ι. KRALJ, B. BANDOVIC, V. MILOJEVIC, M. KLJAJEVIC, P. ERAK, P. DJORDJEVIC, V. JUGOVIC, I. JOVANOVIC, S. GOGIC, D. SAVICEVIC, S. MIHAILOVIC, B. KRCMAREVIC, M. RADISIC, B. MILOVANOVIC, I. TSALIKRIADIS, M. PAVLOVIC κ.ά.

Σήμερα αναμένεται να φθάσουν από τη Γιουγκοσλαβία οι προπονητές και ποδοσφαιριστές που θα πάρουν μέρος στη συνάντηση. "Θέλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ελληνικό λαό για τη συμπαράστασή του. Με την εκδήλωση αυτή Ελληνες και Γιουγκοσλάβοι αθλητές θα διατρανώσουμε τη θέλησή μας για μια ειρηνική ζωή και θα καταδικάσουμε τον πόλεμο", δηλώνει ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Μπ. Κρισμάρεβιτς. Επίσης οι ποδοσφαιριστές Ι. Γιοβάνοβιτς και Π. Ερακ λένε ότι με την αντιπολεμική αυτή συνάντηση θα πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα αγάπης και ειρήνης και καλούν όλους τους φίλαθλους και τη νεολαία να πάρουν μέρος στην εκδήλωση. "Με τις εκδηλώσεις αυτές που γίνονται στην Ελλάδα παίρνει μεγάλο κουράγιο ο λαός μας", τονίζουν.

"Η ανησυχία και η αγωνία μας έγινε αγανάκτηση και δράση για να σταματήσει αυτός ο βρώμικος πόλεμος, που όχι μόνον αφαιρεί χιλιάδες ζωές και οδηγεί χιλιάδες πρόσφυγες στη δυστυχία, αλλά και δηλητηριάζει με τις τοξικές βόμβες το περιβάλλον όλης της Βαλκανικής", τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ