Κυριακή 25 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Ως πότε θα φυλάμε Θερμοπύλες";

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Καρπάθου και της Κάσου, αφού τα νησιά στα οποία ζουν, ανήκουν στην... άγονη γραμμή. Τα δύο νησιά είναι πλήρως αποκομμένα μεταξύ τους, αλλά και με τον υπόλοιπο κόσμο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι - στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι - να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, με τα φάρμακα και άλλα είδη άμεσης ανάγκης.Η Ολυμπιακή διέκοψε τα δρομολόγια, με τα οποία τα δύο νησιά επικοινωνούσαν, ενώ τα δρομολόγια για τη Ρόδο και την Αθήνα έχουν μειωθεί δραματικά. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι πλοιοκτήτες, οι οποίοι εκτελούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σύμφωνα με τις διαθέσεις τους... Γεγονός που μέλλεται να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, από τη στιγμή που δεν υπάρχει τρόπος πρόσβασης σε αυτά.

Οπως επισημαίνουν, οι δήμοι των νησιών, με ανακοίνωσή τους, οι "κάτοικοι έχουν να νιώσουν τόσο έντονα την απομόνωση από τη δεκαετία του '60".

Σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν και στην αγορά φρούτων και λαχανικών, ενώ οι κάτοικοι της Κάσου έχουν ένα μήνα να δουν εφημερίδα. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Συμβούλια Καρπάθου και Κάσου, έχουν τονίσει την κρισιμότητα της κατάστασης, σε έκτακτες συνεδριάσεις τους, και επισήμαναν ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές ενέργειες, προκειμένου "να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ