Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ταξικά στην πλατεία Κοραή

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση, καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν την 1η Μάη σταθμό στην ανάπτυξη των αγώνων τους

Μα πάρουν μέρος μαζικά στην κεντρική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοραή,αλλά και στις εκδηλώσεις πριν απ' αυτή, καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης, η Συντονιστική Επιτροπή Εργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, δίνοντας έντονο αντιπολεμικό χαρακτήρα στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσει, τονίζει: "Οι δολοφόνοι των λαών της Γιουγκοσλαβίας - ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ - είναι αυτοί που με την πολιτική τους, εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων, σαρώνοντας τα κοινωνικά, εργασιακά ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Είναι αυτοί που καταργούν το 8ωρο και οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπων στην ανεργία, υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τα αφεντικά τους, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια".

"Ο βρώμικος πόλεμος - υπογραμμίζεται - αποκάλυψε ακόμα περισσότερο το πραγματικό πρόσωπο των ψευτοσοσιαλιστών που κυβερνούν την Ευρώπη και απέδειξε ότι η πολιτική της ΟΝΕ και της επίθεσης στα εργασιακά, εργατικά δικαιώματα, βαδίζουν χέρι - χέρι". Οπως σημειώνει η Επιτροπή, "το βρώμικο δρόμο της κυβέρνησης που έβαλε την υπογραφή της για να γίνει η επίθεση, παρέχοντας κάθε διευκόλυνση στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, ακολουθούν και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και η πλειοψηφία του ΕΚΠ".

"Αγωνιζόμαστε - σημειώνεται - για την ενότητα της εργατικής τάξης σε ταξική κατεύθυνση, διεκδικώντας και προβάλλοντας τους δικούς μας στόχους. Ενάντια στη διάλυση και το ξεπούλημα του δημόσιου και κρατικού πλούτου της χώρας, στην κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε κυβέρνηση, μονοπώλια να μας πάρουν πίσω το 8ωρο, τη μονιμότητα, το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Αγωνιζόμαστε για την αλλαγή των συσχετισμών στα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα. Απαιτούμε να διαλυθεί το ΝΑΤΟ, η Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση και κάθε επιθετικός ιμπεριαλιστικός οργανισμός, να φύγουν αμέσως οι ΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας".

Η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση

"Λαϊκός ξεσηκωμός.Αυτό είναι το επίκαιρο μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς", σύμφωνα με τη Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση,η οποία με διακήρυξή της, καλεί τους ναυτεργάτες να ενώσουν τη φωνή τους με τους άλλους εργαζόμενους του Πειραιά στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις και να βροντοφωνάζουν: "Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να σταματήσει ο βρώμικος, ιμπεριαλιστικός πόλεμος, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, να απεμπλακεί η χώρα μας από τον πόλεμο".

"Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, διαθέτοντας όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το βρώμικο πόλεμο. Τα ιμπεριαλιστικά κανόνια ανοίγουν το δρόμο στις πολυεθνικές για την κατάκτηση νέων αγορών και την καταλήστευση πλουτοπαραγωγικών πηγών. Ο ιμπεριαλισμός στοχεύει στην υποδούλωση των λαών, για να επικρατήσει η νεκρική σιγή της υποταγής στη νέα τάξη πραγμάτων, που δημιουργήθηκε μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης και την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων", αναφέρει στη διακήρυξή της η ΝΣΚ και επισημαίνει ότι συνεργοί στο έγκλημα είναι οι λεγόμενες "κεντροαριστερές", αλλά και οι συντηρητικές κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ειδικά τη στάση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τη χαρακτηρίζει "εγκληματική".

Η ΝΣΚ καταγγέλλει το ρόλο των πλειοψηφιών στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, χαρακτηρίζει κατάκτηση της εργατικής τάξης τη συγκρότηση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και καλεί όλους τους ναυτεργάτες να συσπειρωθούν στις γραμμές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ