Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1999
ΠΑΜΕ αντιπολεμικά!

Στο Σύνταγμα στις 10 π.μ., το Σάββατο 1η Μάη, η κορυφαία πρωτομαγιάτικη ταξική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Στο λιμάνι θα δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης

Πλήθος αντιπολεμικών εκδηλώσεων διοργανώνονται αυτές τις μέρες από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε εκατοντάδες χώρους δουλιάς, ενόψει του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Κορυφαία στιγμή θα αποτελέσουν οι αντιιμπεριαλιστικές, αντιπολεμικές, ταξικές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Η κεντρική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αθήνα, του ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στο λιμάνι, το οποίο η κυβέρνηση έχει παραδώσει πλήρως στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους.

Περιοδείες σε χώρους δουλιάς διοργανώνει η ΕΣΑΚ Τραπεζών στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΠΑΜΕ. Ειδικότερα σήμερα θα γίνει περιοδεία στο μηχανογραφικό κέντρο της Ιονικής Τράπεζας. Αύριο Τετάρτη, στο κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη Σταδίου 24. Μεθαύριο Πέμπτη, στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας και στο κατάστημα της Γενικής Τράπεζας στην Πανεπιστημίου. Τέλος, την Παρασκευή στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Στον κλάδο του μετάλλου,χτες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ΖΗΜΕΝΣ, ενώ σήμερα θα γίνει στο εργοστάσιο ΚΑΖΗΣ και περιοδεία στο "Δράκο Πολέμη". Την Παρασκευή θα γίνει στάση εργασίας και εκδήλωση στο εργοστάσιο AEG.

Αύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Κυψέλης,διοργανώνεται αντιπολεμική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση από το Παράρτημα Κυψέλης - Πατησίων του Συνδικάτου Οικοδόμων, την Επιτροπή Ειρήνης Κυψέλης και αντιστασιακούς Κυψέλης. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και στις άλλες συγκεντρώσεις, που διοργανώνει ανά τη χώρα, απευθύνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Καλεί εργαζόμενους, άνεργους, νέους, γυναίκες, απόμαχους της δουλιάς, με τη συμμετοχή τους, να "εκφράσουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο γιουγκοσλαβικό λαό. Να διαδηλώσουμε όλοι μαζί ενάντια στους φονιάδες των λαών και να απαιτήσουμε να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί. Να σταματήσει η εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτόν τον άδικο και βρώμικο πόλεμο ενάντια στο γείτονα λαό. Να καταγγείλουμε και να απαιτήσουμε τη διάλυση των οργανισμών (ΝΑΤΟ, ΕΕ, κλπ.) που υλοποιούν την πολιτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ενάντια στους λαούς. Να διατρανώσουμε την απαίτησή μας για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα. Οι λαοί μπορούν και πρέπει να ζήσουν ειρηνικά".

Στην αντιπολεμική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, καλεί με διακήρυξή του ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανων. Εταιριών και Γραφείων.

Επισημαίνει ότι η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και της χώρας αντιμέτωπη με μια συντεταγμένη επίθεση της ντόπιας και διεθνούς ολιγαρχίας, που αποβλέπει στη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια. Αυτό υλοποιείται - συνεχίζει - με την αφαίρεση κάθε εργατικού δικαιώματος, με τη συρρίκνωση της κοινωνικής ασφάλισης και των κοινωνικών δαπανών, με τις ιδιωτικοποιήσεις και με την πιο ακραία μορφή διαπάλης των πολυεθνικών για το μοίρασμα των αγορών, τον πόλεμο. Τονίζει πως μπροστά σε αυτή την κατάσταση "μία πρέπει να είναι η απάντησή μας: Λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό".

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου "Ελλη Αλεξίου",στην πρωτομαγιάτικη διακήρυξή του, χαρακτηρίζει γκανγκστερική την επίθεση του ΝΑΤΟ σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και καταδικάζει τη στάση των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ως μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν σε αυτή την επίθεση. Επίσης εκφράζει την αντίθεσή του στη στάση της κυβέρνησης, που ευθυγραμμίζεται με τις επιλογές των πιο αντιδραστικών κύκλων, οι οποίοι έχουν κάθε συμφέρον να αιματοκυλήσουν τα Βαλκάνια. Τέλος, καταγγέλλει την κυβέρνηση που στο όνομα της ΟΝΕ έχει εξαπολύσει ευρεία επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που συναίνεσαν και ευθυγραμμίστηκαν.

- Κανένα τρένο του ΟΣΕ δε θα εκτελέσει δρομολόγιο το Σάββατο, 1η Μάη, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ