Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Να νικήσει ο γιουγκοσλαβικός λαός

"Πενήντα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία". Το σύνθημα αυτό αντήχησε χτες το απόγευμα στους δρόμους της Ελευσίνας κατά τη διάρκεια της πικετοφορίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) Θριασίου.

Η πικετοφορία ξεκίνησε από τα γραφεία της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ στην πλατεία της πόλης και διασχίζοντας τους δρόμους έφτασε μέχρι την περιοχή της Ανω Ελευσίνας.

"Οι δυνάστες των λαών, Αμερικάνοι και Ευρωπαϊκή Ενωση δε θέλουν μόνο να καθυποτάξουν τους Γιουγκοσλάβους, θέλουν να δώσουν μήνυμα προς όλους τους λαούς, προς όλους αυτούς που σηκώνουν κεφάλι, ότι νόμος είναι ο νόμος του ισχυρού και ας δολοφονούν λαούς και ας καταπατούν κάθε έννοια δικαίου", βροντοφώναξαν οι κάτοικοι της Ελευσίνας. Και ένωσαν τη φωνή τους με τη φωνή του λαού της Ελλάδας, του λαού της Γιουγκοσλαβίας, που εδώ και ένα μήνα βομβαρδίζεται από τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες. Παράλληλα, υποσχέθηκαν ότι με τη σειρά τους θα δώσουν το δικό τους αγώνα για να έχει αυτός ο πόλεμος ένα και μοναδικό νικητή, το γιουγκοσλαβικό λαό.

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας υποσχέθηκαν ότι αυτός ο αγώνας δε σταματάει εδώ και έδωσαν ραντεβού για την Παρασκευή το απόγευμα στην πρωτομαγιάτικη εργατική συγκέντρωση που θα γίνει στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ