Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προμήνυμα νίκης τα ενισχυμένα ψηφοδέλτια

Κατά 50% στα ΑΕΙ και κατά 100% στα ΤΕΙ είναι περισσότεροι φέτος οι υποψήφιοι που μετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ

Τα μέλη της ΚΝΕ και της Πανσπουδαστικής με την πρωτοπόρα δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα κατάφεραν να δυναμώσουν σημαντικά την παράταξη, να κερδίσουν ακόμα μεγαλύτερα τμήματα φοιτητών και σπουδαστών με τη λογική της αντίστασης και του αγώνα. Αυτό είναι φανερό και από τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των φοιτητών, που επέλεξαν να στηρίξουν και από τη θέση του υποψήφιου τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ,με αύξηση της τάξης του 50% στα ΑΕΙ και 100% στα ΤΕΙ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΣΕΥΠ Αθήνας,της μεγαλύτερης σχολής των ΤΕΙ πανελλαδικά, όπου από πέρσι η ΠΚΣ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη. Το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής αριθμεί 284 υποψήφιους,ενώ αυτά της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ 93 και 80 αντίστοιχα. Στη ΣΔΟ Αθήνας,η ΠΚΣ κατεβαίνει με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο 62 υποψηφίων, η ΔΑΠ με 80 και η ΠΑΣΠ με 54 υποψήφιους.

Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη,όπου η δυναμική του ψηφοδελτίου της ΠΚΣ στο σύνολο των σχολών, τη φέρνει στη δεύτερη θέση, μπροστά από την ΠΑΣΠ. Πιο συγκεκριμένα, στο Βιολογικό το "ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο" έχει 17 υποψήφιους, τον ίδιο αριθμό έχει αυτό της ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ έχει 7. Στο Χημικό η ΠΚΣ κατεβαίνει με 26 υποψήφιους, ενώ η ΔΑΠ με 18. Στο Ψυχολογικό το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ είναι το πιο ενισχυμένο με 10 υποψηφίους, ενώ ΔΑΠ και ΠΑΣΠ έχουν μόλις 2 και 1 υποψήφιο αντίστοιχα. Στην Ιατρική η ΠΚΣ κατεβάζει ψηφοδέλτιο με 36 υποψήφιους, ενώ η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ με 29 και 21 αντίστοιχα. Στην Κτηνιατρική η ΠΚΣ έχει 31 υποψήφιους, η ΔΑΠ 32 και η ΠΑΣΠ μόλις 4.

Σημαντική είναι και η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής στα πρώτα έτη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον αριθμό των πρωτοετών φοιτητών - υποψηφίων στους τρεις συλλόγους της Νομικής Αθήνας. Ειδικότερα, στο Πολιτικό,η ΠΚΣ έχει 16 πρωτοετείς,η ΔΑΠ 12, η ΠΑΣΠ 15 και τα ΕΑΑΚ 8. Στο Οικονομικό Τμήμα, πάντα στο πρώτο έτος, η ΠΚΣ έχει 15,η ΔΑΠ 16, η ΠΑΣΠ 10 και τα ΕΑΑΚ 6. Τέλος, στο Νομικό,η ΠΚΣ έχει 25,η ΔΑΠ 45, η ΠΑΣΠ και τα ΕΑΑΚ μόλις 8 και 12 αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ