Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανστρατιά στη Θεσσαλονίκη

Στο λιμάνι της πόλης, που βρίσκεται ουσιαστικά υπό ΝΑΤΟική κατοχή, θα γίνει η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, που οργανώνει το ΠΑΜΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Αγωνιστικός, ταξικός, ενωτικός και μαζικός θα είναι ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη, που οργανώνεται από το ΠΑΜΕ στο λιμάνι της πόλης στις 10 το πρωί.

Σε πανστρατιά βρίσκεται από μέρες το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την προετοιμασία της κορυφαίας εκδήλωσης της εργατικής τάξης, που φέτος θα έχει ξεκάθαρο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο. Οι περιοδείες στελεχών του ΠΑΜΕ σε χώρους δουλιάς και σε συνοικίες της πόλης συνεχίζονται εντατικά.

Στο μεταξύ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΘ, ο πρόεδρός του Π. Αβραμόπουλος ισχυρίστηκε ότι η μέχρι τώρα διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων αρμάτων και άλλου οπλισμού, με προορισμό το Κοσσυφοπέδιο, εξυπηρετούσε ειρηνευτικούς σκοπούς! Το γεγονός αυτό και μόνο πιστοποιεί την απαράδεκτη τακτική που ακολουθεί η πλειοψηφία της Διοίκησης, η οποία μόνο κάτω από την πίεση των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στο ΝΑΤΟ και υπέρ του λαού της Γιουγκοσλαβίας υποχρεώθηκε να πάρει θέση κατά του πολέμου.

Σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΕΚΘ, Θόδωρος Κυριακίδης,απαντώντας στα περί κομματικοποίησης, τονίζει: "Ας μη μιλούν κάποιοι για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Δεν πρέπει να μιλούν για κομματικοποίηση αυτοί που έτρεφαν όλα αυτά τα χρόνια τη λογική των μηχανισμών και των διασυνδέσεων με το κράτος και την κυβέρνηση. Ολα όσα, δηλαδή, διασπούν και χωρίζουν τους εργαζόμενους. Εμείς, αντίθετα, είμαστε με τη λογική της προώθησης της ταξικής αγωνιστικής ενότητας, που θα αποτελέσει το μέσο για να ξανακερδίσουν τα συνδικάτα τους εργαζόμενους, να τους ξαναεμπνεύσουν τα ιδανικά και τις αξίες του αγώνα.

Οσον αφορά τον τόπο της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης που προτείνουμε, είναι γνωστό ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται υπό ΝΑΤΟική κατοχή με ευθύνη της κυβέρνησης. Πιστεύουμε λοιπόν ότι αυτός ο χώρος πρέπει να αναδειχτεί σε σύμβολο αντίστασης για τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης. Το ερώτημα, που θέτουμε προς την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ, είναι: Αναγνωρίζουν τις ευθύνες της κυβέρνησης σε αυτόν τον εγκληματικό πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία με την υπογραφή της και τις διευκολύνσεις της; Αναγνωρίζουν τις ισότιμες ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή διαπιστώνουν μόνο ότι " σύρεται" πίσω από τις ΗΠΑ; Απαιτούν την απεμπλοκή της κυβέρνησης από τον πόλεμο ή κλείνουν τα μάτια στο όργιο της διέλευσης όλους αυτούς τους μήνες από τη χώρα μας των ΝΑΤΟικών δυνάμεων;

Αυτά για όσους επικαλούνται "ομοφωνίες" στις γενικές διακηρύξεις ενάντια στον πόλεμο. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης εκτιμούν και κρίνουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ