Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πλήρως ικανοποιημένοι!

Ικανοποιημένοι - όπως αναμενόταν άλλωστε - από την πλήρη στήριξη που τους παρέχει η κυβέρνηση στις βλέψεις τους για οικονομική διείσδυση στο χώρο των Βαλκανίων, βγήκαν οι Ελληνες επιχειρηματίες από τη χτεσινή συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Παπαντωνίου. Οπως προκύπτει αναλυτικότερα από τις σχετικές δηλώσεις:

Ο Ι. Στράτος εκ μέρους του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, δήλωσε ότι οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται στη "σωστή κατεύθυνση", ενώ σε ό,τι αφορά το σχετικό όργανο δράσης, που πρόκειται να συσταθεί, εκτίμησε ότι "πρέπει να ενισχυθεί σε τεχνικό επίπεδο" για να είναι σε θέση να παίξει το ρόλο του.

Ο Θ. Καρατζάς,που συμμετείχε στη συνάντηση με την ιδιότητα του προέδρου της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), έκανε λόγο για ανάγκη παρέμβασης του υπουργού Εθνικής Οικονομίας στο ECOFIN, με στόχο να απλοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις βαλκανικές χώρες στην πραγματοποίηση επενδύσεων από άλλες χώρες, επικαλούμενος σχετικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο Π. Ζερίτης,πρόεδρος της "Χαρτοποιίας Θράκης", επιχείρησε να δώσει πολιτικό χαρακτήρα στις δηλώσεις του αναφέροντας ότι "το επόμενο Κόσσοβο θα γίνει στη Θράκη" και προτρέποντας την κυβέρνηση να μην πάρει μέτρα ανασυγκρότησης εκ των υστέρων, αλλά να "θωρακίσει την περιοχή". Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση και να θέσει το θέμα στο επόμενο ECOFIN.

Η Χριστίνα Σακελλαρίδου,πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τόνισε από την πλευρά της ότι προς το παρόν δεν είναι σημαντικές οι επιπτώσεις, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία δεν έχουν υποστεί ζημιές. "Υπάρχει πάγωμα των συναλλαγών με τη Γιουγκοσλαβία. Με τις υπόλοιπες χώρες οι δραστηριότητες συνεχίζονται", διευκρίνισε σχετικά.

Ο Δ. Δασκαλόπουλος,ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΕΛΤΑ, επιβράβευσε την ελληνική κυβέρνηση που... "στέκεται δίπλα στους Ελληνες επιχειρηματίες", για να προσθέσει ότι "κυβέρνηση και επιχειρηματίες θα παίξουν ενεργό ρόλο στην ανασυγκρότηση των Βαλκανίων". Χαρακτήρισε δε "ενδιαφέρουσα" τη συνάντηση, "καθώς η Ελλάδα είναι γειτονική χώρα και μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Σε ό,τι αφορά τη δική του δραστηριότητα στην περιοχή, ανέφερε ότι διαθέτει ένα εργοστάσιο παραγωγής παγωτού δίπλα στο Βελιγράδι, που απασχολεί 400 εργαζόμενους και το οποίο το διάστημα αυτό έχει σταματήσει την παραγωγή. Ο ίδιος εκτίμησε ότι αν οι πολεμικές επιχειρήσεις τερματιστούν σύντομα θα προκύψει μικρή απώλεια, ενώ αν συνεχιστούν θα χαθεί όλη η περίοδος παγωτού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ