Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επιχειρείται αντιμετώπιση των συνεπειών

Για εντυπωσιακή μείωση του αριθμού των Αμερικανών τουριστών που μετέχουν σε ελληνικές κρουαζιέρες έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλος,απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τους συνεχιζόμενους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Υποστήριξε, όμως, ότι η στάση αυτή των Αμερικανών τουριστών αφορά συνολικότερα τις ευρωπαϊκές χώρες ως προορισμό, λέγοντας ότι το ίδιο πρόβλημα έχει και η Ιταλία και η Τσεχία. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μια σειρά από μέτρα στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των συνεπειών από τον πόλεμο σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο. Ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι οργανώνεται ένα σύστημα επιδότησης των οδικών μεταφορών προσώπων από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης γερμανικής επιρροής με επιδότηση των μεταφορέων ή με επιδότηση των πτήσεων τσάρτερ που θα υποκαταστήσουν τις οδικές μεταφορές. Επίσης, ανέφερε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Μεταφορών και από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας να ανασταλεί η είσπραξη του "Σπατόσημου" για τις πτήσεις που έρχονται από τις χώρες αυτές στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, καθώς αυτές είναι οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια στο εξωτερικό με στόχο την προβολή της Ελλάδας ως χώρας ασφαλούς "τόσο όσο και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ε. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη δημόσια αμερικανική ανακοίνωση για το βαθμό ασφάλειας της Ελλάδας εκφράζοντας από τη μια τη "λύπη" του για το γεγονός, από την άλλη όμως δεν παρέλειψε να μειώσει τη βαρύτητα αυτής της ανακοίνωσης, λέγοντας ότι "δεν πρόκειται για τουριστική οδηγία", αλλά "για ένα μέτρο πολύ μικρότερης σημασίας, διοικητικού χαρακτήρα".

Στο μεταξύ, με χτεσινή της ανακοίνωση η Ενωση Ξενοδόχων Αθήνας σημειώνει ότι η βομβιστική επίθεση στο "Intercontinental" δημιούργησε άσχημο και δυσοίωνο κλίμα για τον τουρισμό και την προοπτική του στην Αττική. Καλεί όμως τους ξενοδόχους να μην προσφύγουν σε μείωση των τιμών προκειμένου να προσελκύσουν τουρίστες, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια. Εάν, συμπληρώνει, γίνουν τέτοιες κινήσεις, δε θα αυξηθεί η ροή των τουριστών, απλώς θα ανακατανεμηθεί η "πίτα" μεταξύ των ξενοδόχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ