Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Δεν επιτρέπεται η σιωπή"

"Πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα ιστορική περίοδο" χαρακτηρίζει με ανακοινώσεις της η Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση (ΠΠΚ) τις ημέρες του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

"Η ΠΠΚ ενώνει τη φωνή της με όλους τους φορείς που ζητούν την προστασία της παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των μνημείων της και τη διασφάλισή της από πολεμικές ενέργειες σε κάθε γωνιά του πλανήτη".Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιεί και τον κατάλογο των καταγραμμένων καταστροφών που παρουσιάστηκε από τα τμήματα ICOMOS Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ρωσίας και FYROM, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Ινστιτούτο για την Προστασία των Πολιτιστικών Μνημείων Βελιγραδίου.

Σε άλλη ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση επισημαίνει: "Μας πιέζουν να διασχίσουμε το κατώφλι μιας νέας εποχής χωρίς δικλείδες ασφαλείας, με τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας γυμνούς βασιλιάδες, την Ενωμένη Ευρώπη χρηματιστές που ήδη καταμετρούν τα μελλοντικά τους κέρδη από το ξαναχτίσιμο μιας βομβαρδισμένης χώρας, χωρίς να συγκινούνται από τις χαμένες ζωές, την προσφυγιά, τα καταστραμμένα μνημεία".

"Τώρα ο λόγος ανήκει μόνο στους πολίτες. Μόνο οι κινητοποιήσεις των λαών μπορούν να προστατεύσουν τις πανανθρώπινες αξίες. Ενώνουμε τη φωνή μας με όσων η συνείδηση δεν επιτρέπει πλέον τη σιωπή, για να σταματήσουν οι φονικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ