Σάββατο 15 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπαλεύουμε τους συνασπισμούς που υπηρετούν την πλουτοκρατία

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στα τοπικά ΜΜΕ των Χανίων

Του απεσταλμένου μας Κώστα ΔΕΤΣΙΚΑ

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Χανίων έδωσε χτες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στην πολιτική σημασία της μάχης των ευρωεκλογών, σημείωσε τα παρακάτω:

"Οι εκλογές της 13ης Ιουνίου ξεπερνάνε κατά πολύ τα όρια μιας συνηθισμένης, καθιερωμένης κάθε 5 χρόνια, εκλογικής μάχης για την ελληνική αντιπροσώπευση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δύο μεγάλα γεγονότα κρίνουν τη σημασία των εκλογών:

α) O πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας και η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σ' αυτόν με όλα τα μέσα που ζητήθηκαν.Πρόκειται για την πρώτη πράξη μιας αλυσιδωτής προσπάθειας, να επιβληθεί με τα όπλα, ή με το πιστόλι στον κρόταφο, ο διαμελισμός κρατών, η αλλαγή των συνόρων, η διανομή αγορών, και πάνω απ' όλα η μακροπρόθεσμη υποταγή των λαών, όχι μόνο των Βαλκανίων, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, ολόκληρης της Γης.

Η προθυμία της Ελλάδας είναι να ηττηθεί και να καταστραφεί η Γιουγκοσλαβία μαζί με την προθυμία να εκμεταλλευτεί την ανοικοδόμηση, δίνοντας δουλιά στους επιχειρηματίες, με ανταλλάγματα. Ανάπτυξη πάνω στο αίμα, στη βία και στην καταπίεση, δεν είναι η ανάπτυξη που χρειάζεται και θέλει ο ελληνικός λαός.

Κυρίως έχει σημασία τι θα γίνει την επόμενη πενταετία και δεκαετία, αν δε βάλουμε φρένο και δεν πατήσουμε ταυτόχρονα γκάζι ώστε να έχουμε αποτελεσματικότητα στον αγώνα κατά του ΝΑΤΟΪΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, που αναπόφευκτα συνοδεύεται από το τσαλαπάτημα των συνόρων και της εθνικής ανεξαρτησίας, από τη μετατροπή των Βαλκανίων σε χερσόνησο - όμηρο. Για να μπει φρένο πρέπει και στην Ελλάδα να γίνουν αλλαγές στο συσχετισμό δύναμης, υπέρ του ΚΚΕ, υπέρ της συσπείρωσης λαϊκών δυνάμεων που έχουν συνεπή και σταθερό προσανατολισμό να αντιπαλέψουν το ΝΑΤΟ.

β) Η πολιτική της ΟΝΕ, που είναι ο εθνικός, δηλαδή, ο ταξικός στόχος της πλουτοκρατίας του τόπου μας.Οσο πιο κοντά, όσο πιο μέσα βρίσκεται η Ελλάδα στην ΟΝΕ, τόσο πιο φτωχός, καταπιεσμένος και ανασφαλής θα είναι ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα τα εργατικά λαϊκά στρώματα, οι νέοι, οι γυναίκες. Οσοι αντέχουν ακόμα τη σκληρή οικονομική εκμετάλλευση και πίεση, όσοι έχουν κάποια αποθέματα αντοχής, να ξέρουν ότι έρχεται και το αύριο, έρχεται και η δική τους ώρα να προστεθούν στους ανέργους, στους φτωχούς, στους ανασφαλείς.

Υπάρχει όμως και ένας ιδιαίτερα σοβαρός λόγος που αυξάνει τη βαρύτητα των ευρωεκλογών: Πρέπει να δοθεί απάντηση στην πλύση εγκεφάλου, που υπόκειται εδώ και χρόνια ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης, οι λαοί των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, με ένα και μόνο στόχο: να ξεχάσουν την ιστορία των αγώνων, των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και των κοινωνικών επαναστάσεων του 20ού αιώνα, ώστε να υποδεχτούν τον 21ο αιώνα άφωνοι, χωρίς οράματα, χωρίς διεκδικήσεις, χωρίς δικαιώματα. Να σέρνονται με τα τέσσερα πίσω από τα δήθεν εκσυγχρονιστικά συνθήματα για τους μονόδρομους και την περίφημη παγκοσμιοποίηση, την ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η νομιμοποίηση της πιο επιθετικής ταξικής εκμετάλλευσης και εθνικής καταπίεσης. Να δώσουμε απάντηση στο ψέμα, ότι όποιος αντιπαλεύει την ΕΕ είναι αντιευρωπαϊστής και οπαδός της εθνικής απομόνωσης. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι και μορφές συνεργασίας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι ευρύτερων συμμαχιών στην Ευρώπη. Εμείς αντιπαλεύουμε τους συνασπισμούς που γίνονται μόνο και μόνο για να παχύνει η πλουτοκρατία".

Αναφερόμενη στην Κρήτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρατήρησε:

"Η πρόσφατη ιστορία της Κρήτης, η πορεία των οικονομικών και αναπτυξιακών της δραστηριοτήτων είναι ο καθρέφτης για όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη αποκαλύπτονται τα ψευτο-οράματα της ΕΕ και οι κίνδυνοι που συνεπάγεται η ΝΑΤΟική υποταγή. Ενα νησί με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης σήμερα βλέπει αυτές να υπονομεύονται και να ακυρώνονται. Εδώ στην Κρήτη υπάρχει συσσωρευμένη πείρα για να βγουν συμπεράσματα για τις επιπτώσεις της συμμόρφωσης με τα διάφορα ΕΟΚικά προγράμματα. Εδώ στην Κρήτη υπάρχει συσσωρευμένη πείρα για το τι σημαίνει αμερικανοκρατία, ΝΑΤΟ. Τώρα τι λέτε, έσωσαν για πάντα την Κρήτη τα περίφημα ΜΟΠ ή αποτέλεσαν γέφυρα για να περάσει η αντιλαϊκή, αντιαγροτική αλλά και αντιτουριστική πολιτική; Τώρα πρέπει να βγουν συμπεράσματα για τις αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν με τις κοινοτικές επιδοτήσεις και τα κοινοτικά προγράμματα.

Βεβαίως, από τέτοιες επιδοτήσεις, εκτός από την πλουτοκρατία, κερδίζουν και κάποιοι που ανήκουν στα μεσαία, ίσως και κατώτερα, λαϊκά στρώματα. Γιατί η πλουτοκρατία θέλει και κάποιους συνεταίρους που θα τη στηρίξει δίνοντάς της μικρό μερίδιο. Η πλειοψηφία όμως χάνει.

Η φιλειρηνική Κρήτη έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο κατασκοπευτικό και επιθετικό κέντρο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Στην Κρήτη, νησί με στρατηγική σημασία στην περιοχή, κουμάντο κάνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Και μόνο γι' αυτό αξίζει ο κρητικός λαός να δείξει αλλιώς στις ευρωεκλογές. Να ψηφίσει ΚΚΕ.

Ας αφήσει κατά μέρος η κυβέρνηση τις θεωρίες ότι ο κρητικός λαός είναι αφιλόξενος και επικίνδυνος για τους Αμερικανούς τουρίστες. Ας αφήσουν κατά μέρος τα πολιτικά κόμματα τη δουλοπρέπεια και το φόβο μήπως θυμώσουμε τις ΗΠΑ, γιατί εδώ στα Χανιά κηρύχτηκε ανεπιθύμητος ο Μπερνς. Η ηγεσία των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητη, με τον αμερικανικό λαό δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ