Σάββατο 15 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θάνατος εργάτη από ηλεκτροπληξία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Εργατικό δυστύχημα από ηλεκτροπληξία, με θύμα άγνωστο άνδρα αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 40 ετών περίπου, έγινε την Πέμπτη το πρωί στην οδό Ν. Μοναστηρίου, στο Δήμο Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

Το θύμα εκτελούσε αφισοκόλληση εμπορικής διαφήμισης σε διώροφη οικοδομή, κρατώντας ένα μεταλλικό κοντάρι βούρτσας 5 μέτρων. Ο θάνατός του προήλθε, όταν το κοντάρι ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρο καλώδιο της ΔΕΗ. Ο ιατροδικαστής, κ. Ψαρούλης, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος προήλθε από ηλεκτροπληξία. Το θύμα εκτελούσε εμπορική αφισοκόλληση για την εταιρία ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΕ.

Να σημειωθεί ότι όλες σχεδόν οι εργασίες εμπορικής αφισοκόλλησης διενεργούνται χωρίς άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας. Βέβαια, οι ιδιοκτήτες των διαφημιστικών εταιριών έχουν ίσως συμφέρον να μην παίρνουν υπόψη τέτοιες μικρολεπτομέρειες, όπως άδεια, εξασφάλιση συνθηκών ασφαλείας για την επικόλληση των αφισών, κλπ.

Επειδή, όμως, συχνά άτυχοι εργαζόμενοι πληρώνουν με τη ζωή τους τις παραλείψεις αυτές, συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι θα πρέπει η πολιτεία να προχωρήσει σε έλεγχο της λειτουργίας των εταιριών του κλάδου και να επιβάλει αυστηρά μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων.

Από το ΑΤ Δενδροποτάμου διενεργείται προανάκριση, ενώ αναζητείται ο υπεύθυνος της διαφημιστικής εταιρίας και ο ιδιοκτήτης της οικοδομής, όπου έγινε το ατύχημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ