Τρίτη 18 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
Στη σκιά του πολέμου

"Η χαρά της ανακάλυψης μέσα από τα εκθέματα των Μουσείων" είναι το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που γιορτάζεται στις 18 Μάη,έτσι όπως έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM).

Το Ελληνικό Τμήμα του ICOM συμμετέχει στο γιορτασμό με το δικό του πρόγραμμα και τονίζει ότι "ο φετινός εορτασμός έχει ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί συμπίπτει με τις δύσκολες μέρες που ζει η περιοχή των Βαλκανίων εξαιτίας των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Μαζί με τις ανθρώπινες ζωές απειλούνται απροστάτευτα τα μουσεία και τα μνημεία μιας γειτονικής και φίλης χώρας και κινδυνεύει να αμβλυνθεί η ιστορική μνήμη που ενώνει τους λαούς της Βαλκανικής χερσονήσου".

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν αύριο και τελειώνουν στις 23 του Μάη, με τη συμμετοχή μουσείων απ' όλη τη χώρα, ενώ την Τρίτη 18 του Μάη, η είσοδος στα μουσεία θα είναι ελεύθερη. Την Πέμπτη 20 Μάη (7.30μμ) στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ, θα γίνει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας για το κεντρικό θέμα του φετινού γιορτασμού. Θα προσφωνήσουν η υπουργός Πολιτισμού, Ελ. Παπαζωή και η πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, Τέτη Χατζηνικολάου.Θα μιλήσουν οι διευθυντές του Επιγραφικού Μουσείου, Χ. Κριτζάς,του Νομισματικού Μουσείου, Ι. Τουράτσογλου και του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσείων Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη, Λ. Λιάβας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ