Τρίτη 18 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Στάσιμα" Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης

Με τον Κώστα Βαρώτσο,την Δανάη Στράτου και την Ευανθία Τσαντίλα θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη 48η Μπιενάλε Βενετίας από 12 Ιουνίου έως 7 του Νοέμβρη.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν στο Ελληνικό Περίπτερο είναι εγκαταστάσεις ενταγμένες στο φυσικό ή τον αρχιτεκτονικό χώρο. Ο Κώστας Βαρώτσος μετέχει με δύο εγκαταστάσεις εντός του περιπτέρου και στον υπαίθριο χώρο. Η Δανάη Στράτου χρησιμοποίησε 1.000 σωλήνες αλουμινίου και πάνω σε αυτούς προβάλλεται νερό με βίντεο και ήχο. Η πρόταση της Ευανθίας Τσαντίλα είναι μία εγκατάσταση με λέιζερ όπου αναπαριστάνεται ένα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο, οι τέσσερις πλευρές του οποίου προεκτείνονται και έξω από το κτίριο.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η υπουργός Πολιτισμού, Ελισάβετ Παπαζώη,ανακοίνωσε την ελληνική συμμετοχή και είπε ότι ο φετινός προϋπολογισμός για το ΥΠΠΟ είναι 50 εκατ. έναντι 100 εκατ. που ήταν πέρσι. Το κενό, συμπλήρωσε, θα καλυφθεί με χορηγίες.

Ωστόσο το "κενό" του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης,για το οποίο ο προηγούμενος υπουργός Πολιτισμού μιλούσε μετά βεβαιότητας, φαίνεται ότι δεν καλύπτεται. Η Ελ. Παπαζώη αλλάζει ρότα, δηλώνοντας ότι "δεν μπορεί να εγγραφεί τέτοιο Μουσείο χωρίς ένα δικό του χώρο που θα αποτελεί και σημαντική αρχιτεκτονική παρέμβαση στην πρωτεύουσα και κυρίως χωρίς συλλογή".Ετσι προς το παρόν θεωρεί πιο εφικτό το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης που θα φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις και μία από τις πλέον πιθανές στέγες του είναι το κτίριο Πορταλάκη. Εντούτοις το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη είναι πιο κοντινή προοπτική, αφού εκεί θα μπορούσε να εκτεθεί η συλλογή Κωστάκη, για την τιμή της οποίας οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλη του Μάη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2005-09-08 00:00:00.0)
Η τελευταία Μπιενάλε του 20ού αιώνα (1999-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ