Τρίτη 18 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Κατάσχεση με δικαιούχους εργαζομένους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (της ανταποκρίτριάς μας).-

Κατάσχεση σε βάρος του πολύπλευρα "αμαρτωλού" Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης (ΟΠΠΕΘ) πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί από Δικαστικούς Επιμελητές που εκπροσωπούσαν 59 πρώην εργαζομένους του Οργανισμού. Η κατάσχεση τεσσάρων αυτοκινήτων και ενός φωτοτυπικού του ΟΠΠΕΘ, έγινε με βάση δύο αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, συνολικού ύψους 13 εκατ. δρχ. περίπου, τις οποίες ο Οργανισμός αρνείται να εξοφλήσει, επικαλούμενος "έλλειψη σχετικών οδηγιών" από τα υπουργεία Πολιτισμού, Μακεδονίας - Θράκης και Εθνικής Οικονομίας.

Εκτός από τα παραπάνω ποσά, ο Οργανισμός οφείλει άλλα 15 εκατ. δρχ., βάσει απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, τα οποία εν μέρει μόνο εξόφλησε.

Η κατάσχεση επιβλήθηκε, τονίζει ο εκπρόσωπος των πρώην εργαζομένων στον ΟΠΠΕΘ, Ιορδάνης Δογάνης,"διότι παρά το γεγονός ότι ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης γνωμοδότησε υπέρ της εξόφλησης των αποφάσεων, οι ιθύνοντες του Οργανισμού κωλυσιεργούν, επικαλούμενοι έλλειψη οδηγιών από τα υπουργεία". Σημειώνεται ότι εκκρεμούν και άλλες δίκες πρώην εργαζομένων που διεκδικούν αποδοχές περίπου 180 εκατ. δραχμών.

Στο μεταξύ, ομάδα εργαζομένων, των οποίων καθυστερεί η εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών του έτους 1997, έχει καταθέσει μηνύσεις εναντίον του τότε προέδρου του ΟΠΠΕΘ Κ. Κοσμόπουλου και του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού, Κ. Λοϊζου, για παράβαση του νόμου περί καταβολής των δεδουλευμένων και αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης στο άμεσο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ