Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΑΕΔ
"Πέταξαν" 4.500 "πράσινες κάρτες"!

Καταγγέλθηκε κλοπή από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Πειραιώς

Εκλάπησαν προχτές από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς, περίπου 4.500 "πράσινες κάρτες", δηλαδή άδειες εργασίας για αλλοδαπούς που δεν είχαν συμπληρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, δεν παρατηρήθηκε κανένα σημάδι παραβίασης ούτε στις πόρτες, ούτε στα παράθυρα του κτιρίου.

Η "πράσινη κάρτα" είναι απαραίτητος όρος - σύμφωνα με το νόμο - για να μπορούν οι αλλοδαποί να παραμείνουν και να εργαστούν στη χώρα μας. Ευνόητο είναι, λοιπόν, ότι η απώλεια των καρτών σχετίζεται με κυκλώματα που διακινούν παράνομα τέτοιες κάρτες, εκμεταλλευόμενα χιλιάδες αλλοδαπούς. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία νομιμοποίησης, έστω και με αυτά τα Προεδρικά Διατάγματα, δημιουργήθηκαν τέτοια κυκλώματα, τα οποία προμήθευαν τους αλλοδαπούς - έναντι αδρής αμοιβής - μέχρι και με αιτήσεις για τη "λευκή κάρτα", απλές αιτήσεις που μοίραζε δωρεάν ο ΟΑΕΔ! Παράλληλα, εντοπίστηκαν μέχρι και πλαστές σφραγίδες σε διάφορες κάρτες!

Το πρόβλημα είναι έντονο, καθώς η διαδικασία χορήγησης "πράσινων καρτών" σε αλλοδαπούς που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, προχωρά πολύ αργά. Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των εργαζομένων δηλώνουν ότι είχε προειδοποιηθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και του Οργανισμού πως πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα διαφάνειας της διαδικασίας και προστασίας των δικαιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ