Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
"Επιχείρηση ανοικοδόμησης"

Κινήσεις δημιουργίας μιας νέας ομάδας προανήγγειλε χτες ο Ρότσα

Τη δρομολόγηση των ενεργειών που θα δημιουργήσουν έναν νέο Παναθηναϊκό προανήγγειλε χτες ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Παραδέχτηκε πως η χρονιά που τελειώνει την Κυριακή "δεν ήταν καλή" και υποστήριξε πως θα γίνουν όλες οι δέουσες κινήσεις ώστε το "τριφύλλι" να επανέλθει στην κορυφή. Ισχυρίστηκε ακόμα πως τώρα δεν τον απασχολεί αν θα παραμείνει προπονητής αλλά "η τοποθέτηση των σωστών βάσεων για να φτιαχτεί ο καλύτερος Παναθηναϊκός". Λίγο αργότερα πάντως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι "θα με δείτε στην πρεμιέρα"...

Την αποτυχημένη χρονιά την απέδωσε στα προβλήματα στη σύνθεση της 11άδας, στον πάγκο, αλλά και στο μεγάλο μέσο όρο ηλικίας των παικτών. Ολα αυτά, κατά τον Ρότσα, δεν άφησαν περιθώριο στην ομάδα ν' αποκτήσει έναν αποδοτικό ρυθμό. Ετσι πολλές φορές το "τριφύλλι" "έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του" σε παιχνίδια όπως με τον Ιωνικό, την Καβάλα, τον Ηρακλή, αλλά και στα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΑΕΚ. Αφησε όμως και αιχμές προσθέτοντας πως "τις 2 τελευταίες αγωνιστικές έγιναν πράγματα για τα οποία εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα".

Ο Ρότσα επισήμανε ότι για να πρωταγωνιστήσει ξανά ο Παναθηναϊκός πρέπει "ν' αποκτηθούν ίσως παραπάνω από 2 - 3 καταξιωμένοι παίκτες με προσωπικότητα". Από Ευρώπη και Λατινική Αμερική αναζητούνται ένας χαφ και ένας επιθετικός, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για ημεδαπούς ποδοσφαιριστές. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στη δύναμη της ομάδας να είναι περισσότεροι από 27 παίχτες και τοποθέτησε ως καταληκτική ημερομηνία για την οριστικοποίηση των αποφάσεων την 15η Ιούνη.

Ο "Ινδιάνος" ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καταληχθεί ποιοι θα φύγουν αλλά εμμέσως πλην σαφώς σκιαγράφησε τις σκέψεις του. Τον Νικοπολίδη χαρακτήρισε παίκτη "που θα κάτσει περισσότερο στο σύγχρονο ΠΑΟ" και τον Μιλόγεβιτς "καλή λύση για τα χαφ". Αντίθετα δε φάνηκε "ζεστός" στην παραμονή Ασάνοβιτς: "Προέρχεται από δύσκολη χρονιά και ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος με την παρουσία του. Χρειάζεται, όμως, να δοθεί προσοχή στο θέμα του. Εχει συμβόλαιο έναν ακόμα χρόνο αλλά οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν έως τις 15 Ιούνη". Βασικός οδηγός για το νέο Παναθηναϊκό η σημαντική μείωση του μέσου όρου ηλικίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ