Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Η ώρα των κορυφαίων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου κοντράρονται σήμερα στη Βαρκελώνη διεκδικώντας το τρόπαιο

Στη Βαρκελώνη και συγκεκριμένα στην έδρα της Μπαρτσελόνα, το "Καμπ Νου", χτυπάει σήμερα η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, αφού διεξάγεται ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45 ΜΕΓΚΑ), όπου τίθενται αντιμέτωπες δυο από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπάγερν Μονάχου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά από τη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ άλλαξε τους κανονισμούς, που διεκδικούν το τρόπαιο δυο ομάδες που δεν είχαν στεφθεί πρωταθλήτριες πέρσι στη χώρα τους. Πάντως και οι δυο για να... εξιλεωθούν γι' αυτό φρόντισαν πριν τη μεγάλη αναμέτρηση να έχουν κατακτήσει τα φετινά πρωταθλήματα των χωρών τους με την αγγλική ομάδα να έχει κάνει και το νταμπλ.

Ετσι λοιπόν με ανεβασμένη ψυχολογία, δίψα για διάκριση και πίστη για τη νίκη και το τρόπαιο και οι δυο ομάδες θα προσπαθήσουν σήμερα να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης. Δυο μεγάλες αλλά και πολύ διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου δίνουν σήμερα τη μάχη για την επικράτηση. Ας δούμε όμως ποια κατάσταση επικρατεί στις δυο φιναλίστ του τελικού λίγο πριν τη μεγάλη κόντρα αφού ας μην ξεχνάμε ότι και από τις δυο πλευρές υπάρχουν σημαντικές απουσίες βασικών παικτών.

Συγκεκριμένα από τους Βαυαρούς, εκτός του μόνιμου απόντα των τελευταίων μηνών Βραζιλιάνου επιθετικού Τζιοβάνι Ελμπερ, θα λείψει και ο Γάλλος διεθνής Λιζαρζού, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην αριστερή πτέρυγα της ομάδας. Τη θέση του Γάλλου αναμένεται να πάρει ο Τάρνατ.

Απουσίες υπάρχουν και στους "μπέμπηδες", αφού θα λείψουν λόγω τιμωριών ο αρχηγός της ομάδας Ρόι Κιν και ο Πολ Σκόουλς. Τη θέση του πρώτου θα πάρει μάλλον ο Νίκι Μπατ, ενώ πρόβλημα δημιουργείται με το ποιος θα πάρει τη θέση του Σκόουλς. Υποψήφιοι είναι ο Σουηδός Μπλόμκβιστ και ο Γουόλσον.

Το μεγαλύτερο βάρος των προσπαθειών αναμένεται να δοθεί για τη μάχη του κέντρου αφού σε τέτοιου είδους παιχνίδια η ομάδα που θα επικρατήσει σε αυτό το χώρο κάνει πιο εύκολη την αποστολή της. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ιταλός Πιερλουίτζι Κολίνα, που θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του Τζενάρο Ματζέι και Κλαούντιο Πουγκλίσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ