Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς νέους αγώνες για τη Ζώνη

Η πολιτική συρρίκνωσης και διάλυσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που προωθεί η κυβέρνηση δεν αφήνει άλλα περιθώρια, παρά μόνο την έναρξη του αγώνα τώρα,που θα ολοκληρωθεί μόνο αν δοθούν λύσεις! Αυτό ήταν το συμπέρασμα της χτεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Περάματος, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, εργοδοτών, του δημάρχου Περάματος και εκπροσώπου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε καταρχήν για την επόμενη Τρίτη να πραγματοποιηθεί από κοινού παράσταση στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά για να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να γίνουν έργα "βιτρίνας" μέσα στον επισκευαστικό χώρο της Ζώνης. Επίσης, όλοι οι φορείς που από κοινού αγωνίζονται για την ανάπτυξη της Ζώνης, θα συζητήσουν στα συμβούλιά τους τις μορφές των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ώστε αυτές να συγκεκριμενοποιηθούν σε επόμενη σύσκεψη.

Κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητών ήταν πως τα πράγματα όχι μόνο δεν έχουν αλλάξει από τη μέρα που η κυβέρνηση ανέλαβε κάποιες δεσμεύσεις για την ανάπτυξη της Ζώνης, αλλά πολύ περισσότερο σήμερα αποκαλύπτεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση από τη μεριά της να πάρει μέτρα. Αντίθετα, με διάφορες κινήσεις, την υπονομεύει προκειμένου να την οδηγήσει στη διάλυση.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων έκαναν ξεκάθαρο στους εργοδότες ότι σε καμία περίπτωση δε στηρίζουν αίτημα για τη ρύθμιση ή διαγραφή χρεών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ