Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάσεις εργασίας στη ΜΑΚΡΟ

Οργιο ασυδοσίας στα καταστήματα της πολυεθνικής, η οποία έχει κηρύξει "ανεπιθύμητο" το σωματείο

Δίωρες στάσεις εργασίας,από τις 4πμ έως τις 6πμ, πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Πέτρου Ράλλη της πολυεθνικής ΜΑΚΡΟ,αντιδρώντας στα απάνθρωπα ωράρια και στην απόφαση της επιχείρησης να προχωρήσει σε έξι απολύσεις.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της πρωινής βάρδιας υποχρεώνονται από την πολυεθνική να πιάνουν δουλιά στις 4 τα ξημερώματα, πολλές φορές και στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, κάτι που για να το κάνουν αναγκάζονται να πληρώνουν ταξί!

Ταυτόχρονα η επιχείρηση εξακολουθεί να μην αποδέχεται το νεοσύστατο σωματείο της Αθήνας, παρότι αυτό είναι καθ' όλα νόμιμο και έχει αναγνωριστεί από το Πρωτοδικείο. Η ΜΑΚΡΟ ισχυρίζεται ότι το σωματείο στο κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη έχει... πανελλαδική εμβέλεια και εκπροσωπεί τους εργαζόμενους όλων των καταστημάτων της. Εκείνο που ενοχλεί δεν είναι η ύπαρξη δύο σωματείων, αλλά το γεγονός ότι το νεοσύστατο σωματείο της Αθήνας δεν ελέγχεται από την ίδια, όπως αυτό της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι ειδικότητες δεν υφίστανται για τη ΜΑΚΡΟ. Στις σχετικές καταστάσεις όλοι οι εργαζόμενοι αναφέρονται ως υπάλληλοι, ακόμα και οι χειριστές των ανυψωτικών μηχανημάτων!

Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν και σε έλεγχο που πραγματοποίησε η Επιθεώρηση Εργασίας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Βαμβακάς μας δήλωσε σχετικά: "Πραγματικά στον έλεγχο διαπιστώσαμε παραβίαση του ωραρίου, η επιχείρηση είπε ότι θα το διορθώσει, αλλά τώρα εκβιάζει ότι αν το κάνει θα προχωρήσει και σε απολύσεις εργαζομένων. Ταυτόχρονα, διαπιστώσαμε και παραβίαση ειδικοτήτων. Εκείνο όμως που είναι σημαντικό είναι η στάση της επιχείρησης απέναντι στο νεοσύστατο σωματείο. Είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και για να σταματήσουν τα κρούσματα αυθαιρεσίας και ασυδοσίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ