Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίζουν οι υπάλληλοι της ΑΤΕ

Η ΕΣΑΚ - Σ στην Αγροτική Τράπεζα, καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της

Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας,πραγματοποιούνται αύριο και μεθαύριο, 3 και 4 του Ιούνη.

Η ΕΣΑΚ - Σ,σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι "ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, συμφωνούν στη μετοχοποίηση της ΑΤΕ. Και στους πιο αφελείς είναι φανερό ότι η πώληση γίνεται για: Να παραδοθεί στους ιδιώτες τραπεζίτες μια έτοιμη υποδομή και πελατεία. Να απαλλάξει τα νέα αφεντικά από την ενοχλητική παρουσία και "ανταγωνισμό" του δημοσίου χαρακτήρα τραπεζών. Να παραδώσει τους εργαζόμενους στους νέους ιδιοκτήτες χωρίς δικαιώματα στην ασφάλιση, στο σταθερό χρόνο εργασίας, στη μονιμότητα, ακόμη και στη σύνταξη".

"Δεν έχεις υποχρέωση απέναντι σε κανένα πρόσωπο, κόμμα ή παράταξη, συνεχίζει η ανακοίνωση. Εχεις υποχρέωση απέναντι στον ίδιο τον εαυτό σου, στους συναδέλφους σου. Εχεις υποχρέωση απέναντι στα παιδιά σου και τα παιδιά τους, να μην τα παραδόσεις σε κοινωνία - ζούγκλα, αλλά σε έναν κόσμο ανθρώπινο, στον οποίο χωράνε οι αξίες και τα ιδανικά τους, τα όνειρά τους. Ενισχύστε το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ - Σ, είναι ψήφος πάλης, αντίστασης, ενότητας και διεκδίκησης".

Τονίζεται ακόμη ότι η κυβέρνηση "για να εξυπηρετήσει τον "ανταγωνισμό" των μονοπωλίων και την ελεύθερη κερδοσκοπία τους, μεθοδεύει τη "μείωση του εργατικού κόστους", μειώνει καθημερινά τον πραγματικό μισθό των εργαζομένων, ισοπεδώνει τις ασφαλιστικές κατακτήσεις και τις κοινωνικές παροχές, ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις. Οι ηγεσίες που ελέγχουν το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και της ΑΤΕ, έχουν επιστρατευτεί για να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική. Προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό ότι ο κατήφορος είναι μονόδρομος. Μονόδρομος είναι η ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση και η σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ