Κυριακή 6 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με πείσμα και δύναμη ΚΚΕ

Καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης καλούν τους εργαζόμενους και τους ψηφοφόρους γενικότερα να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή το Κόμμα της αποφασιστικής αντίστασης και της προοπτικής μιας άλλης Ελλάδας, της ειρήνης, της προκοπής και της κοινωνικής δικαιοσύνης

Την αποφασιστική και ολόπλευρη στήριξή τους στο ΚΚΕ δίνουν καλλιτέχνες, που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη. Ψήφος στο ΚΚΕ - δηλώνουν - σημαίνει αντίσταση στην υποταγή και την εξαθλίωση, σημαίνει όχι στη βαρβαρότητα του πολέμου. Και καλούν το λαό στις ευρωεκλογές της 13ης Ιούνη, να κάνει το αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης της μοναδικής δύναμης που παλεύει με συνέπεια και αποφασιστικότητα, χωρίς ταλαντεύσεις και υποχωρήσεις, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, των συμφερόντων του τόπου.

Νατάσα Γερασιμίδου ηθοποιός - τραγουδίστρια

"Αυτή τη στιγμή, τις καλύτερες θέσεις και τις δυνατότερες απόψεις τις έχει το ΚΚΕ. Το πιστεύω αυτό με όλη μου την ψυχή. Θεωρώ πολύ θετική τη συμμετοχή της Λ. Κανέλλη, του Κ. Ζουράρι και της Ελένης Γερασιμίδου στο ψηφοδέλτιο, που απεικονίζει και το βαθμό αποδοχής του ΚΚΕ σήμερα στην ελληνική κοινωνία.

Θεωρώ το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας την ανεργία, που παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Τα ποσοστά που δίνει επίσημα η κυβέρνηση είναι γελοία. Εκτός από το ΚΚΕ, κανένα άλλο κόμμα δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό το θέμα πραγματικά. Ο,τι λένε οι άλλοι είναι "κουραφέξαλα".

Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί τη χώρα μας και ειδικά τη Μακεδονία για τους δικούς του επιθετικούς σχεδιασμούς. Η ελληνική κυβέρνηση το επιτρέπει και συνυπογράφει. Θέλουν να καταντήσουν τη χώρα μας χώρα "ΝΑΤΟ-αρχιρουφιάνων", ένα κράτος του "μπάτε σκύλοι αλέστε". Δε θα το πετύχουν!".

Γιώργος Γερασιμίδης μουσικοσυνθέτης

"Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι πολύ καθαρές. Στην Ευρωβουλή θα έχουμε να πούμε πολλά σαν Κόμμα και να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις. Οι ευρωβουλευτές του Κόμματός μας είναι σίγουρο ότι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Το ΚΚΕ με τις θέσεις του, και την πίεση που μπορεί να ασκήσει, θα βοηθήσει πάρα πολύ. Καλώ τους ψηφοφόρους να στηρίξουν στις εκλογές το ΚΚΕ".

Παναγιώτης Καραδημήτρης τραγουδιστής

"Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να αναπτύξω σε μια δήλωση όλους τους λόγους που με υποχρεώνουν ως άνθρωπο, ως πατέρα, ως εργαζόμενο, ως καλλιτέχνη να ψηφίσω ΚΚΕ. Και αυτό γιατί οι λόγοι αυτοί είναι πολλοί. Θα προσπαθήσω όμως αυτούς τους λόγους να τους συμπεριλάβω σε μια μόνο φράση: ΨΗΦΙΖΩ ΚΚΕ για λόγους αξιοπρέπειας.

Την αξιοπρέπεια που μου αφαιρούν καθημερινά, μεθοδικά, ύπουλα και πάνω απ' όλα χωρίς τη συναίνεσή μου".

Σάσα Καστούρα ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας (ΚΘΒΕ)

"Το μήνυμα πρέπει να είναι μια γερή γροθιά στην κυβέρνηση, που έχει προσυπογράψει τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς. Τα προσχήματα που χρησιμοποιεί κάθε τόσο είναι, για μένα, προφάσεις εν αμαρτίαις. Φοβάμαι ότι θα πάνε στη Γιουγκοσλαβία χερσαίες δυνάμεις, παρά την εξέλιξη των τελευταίων ημερών. Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα εναντίον της κυβέρνησης και της πορείας που έχει χαράξει.

Πρέπει όλοι να ψηφίσουμε, οπωσδήποτε, ΚΚΕ. Πρέπει να δώσουμε ένα γερό μάθημα στο δικομματισμό. Να δώσουμε αυτό το μήνυμα τώρα. Μήνυμα κατά του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Ελένη Μακίσογλου ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας (ΚΘΒΕ)

"Οι θέσεις και οι εκτιμήσεις για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση δυστυχώς δικαιώθηκαν. Ακόμη και αυτοί που πίστευαν πως κάτι καλό θα έρθει μέσα από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ, άρχισαν να αναθεωρούν τη θέση τους, να προβληματίζονται. Αυτό που συνέβη δίπλα μας δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους του ανθρώπου. Οι "ειρηνευτικές πρωτοβουλίες" δεν αποκλείεται να γίνονται προκειμένου να καθησυχάσουν προεκλογικά τους λαούς που αντιδρούν. Δε θα σταματήσει ο πόλεμος. Αυτοί που τον ξεκίνησαν θα βρίσκουν αφορμές για να ανάβουν διαρκώς καινούριες εστίες πολέμου.

Το εγκληματικό πρόσωπο της "νέας τάξης πραγμάτων" θα αποκαλύπτεται πυροβολώντας κάθε πτυχή της ζωής μας. Γι' αυτό πρέπει να στηρίξουμε το ΚΚΕ, που έχει τους πιο γνήσιους μαχητές της ειρήνης. Επομένως ψήφο στο ΚΚΕ για να σταματήσει η βαρβαρότητα".

Ερμής Μουρατίδης σκηνοθέτης - συγγραφέας

"ΚΚΕ και πάσης Ελλάδος. Αν είναι δυνατόν όλη Ελλάδα, όλοι οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν ΚΚΕ. Για να απελευθερώσουμε τη χώρα από την αμερικάνικη σκλαβιά και κατοχή. Επαναλαμβάνω, ΚΚΕ και πάσης Ελλάδος! Εδώ, ζούμε την αμερικάνικη κατοχή με τους ντόπιους συνεργάτες τους, όπως είναι ο Σημίτης και η παρέα του. Και ο Καραμανλής που δε διαφέρει σε τίποτα. Να μην παρασύρεται ο κόσμος από τους δύο κοκορομάχους, που θέλουν μ' αυτό τον τρόπο να μας εξαπατήσουν. Η γκανγκστερική επιδρομή του ΝΑΤΟ και του αρχιμαφιόζου Κλίντον πρέπει να σταματήσει. Και μόνο το ΚΚΕ μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο σωστά. Κι αν είναι δυνατόν να οργανώσουμε την παραπομπή των εγκληματιών σε διεθνές δικαστήριο. Να ξαναζήσει η δίκη της Νυρεμβέργης. Το ΚΚΕ πρέπει να πρωτοστατήσει στην παραπομπή των εγκληματιών πολέμου".

Ρούλα Παντελίδου ηθοποιός

"Θεωρώ ότι όλο αυτό που συμβαίνει στη Γιουγκοσλαβία, σε μια χώρα ελεύθερη και ανεξάρτητη, ξεπερνά τα όρια και της επιστημονικής φαντασίας. Είναι ένας πόλεμος φρικιαστικός. Ολοι οι Ελληνες είναι αγανακτισμένοι. Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποκαλύφθηκε. Ηταν ένα φιάσκο.

Ο Ελληνας ψηφοφόρος πρέπει να απαντήσει ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Και βεβαίως μόνο μέσα από τις τάξεις του ΚΚΕ και μόνο ψηφίζοντας ΚΚΕ να γίνει αυτό. Το ΚΚΕ μάς έχει αποδείξει ότι είναι ένα κόμμα που όρθωσε το ανάστημά του σε όλα αυτά και ιδιαίτερα στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Το ΚΚΕ ξέρει περίτρανα να υψώνει το ανάστημά του και να λέει ΟΧΙ. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά για μένα και φαντάζομαι για όλους τους Ελληνες.

Πιστεύω ότι με τις δυναμικές κινητοποιήσεις που έχει κάνει από την αρχή του πολέμου, είναι το μόνο κόμμα που έχει δείξει την αντίθεσή του στη λογική του "μονόδρομου" που προσπαθούν και τα υπόλοιπα κόμματα να μας πείσουν".

Ανθή Τατσιούλη τραγουδίστρια

"Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη δύναμη που παλεύει πραγματικά για την ειρήνη. Το απέδειξε έμπρακτα μέσα από καθημερινές διαδηλώσεις, με τους αποκλεισμούς του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με τα μπλόκα που έστησε στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις που περνούν από την πόλη μας. Δικαιώθηκε στις εκτιμήσεις του. Το σύνθημα που χρόνια πριν πρόβαλε, "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου Συνδικάτο", αποδείχτηκε τρομακτικά πραγματικό.

Ελπίζω σ' αυτές τις εκλογές ο κόσμος να κάνει το αποφασιστικό βήμα. Να ψηφίσει το ΚΚΕ, γιατί με τη στάση του απέδειξε πως είναι το μόνο κόμμα που αντιστέκεται. Το μόνο Κόμμα που μπορεί να εκπροσωπήσει το λαό μας στην Ευρώπη και να υπερασπίσει τα συμφέροντα του τόπου. Οχι όπως κάνει η κυβέρνηση που συμφωνεί με κάθε επιλογή της ΕΕ".

Κώστας Χαλκιάς ηθοποιός - συγγραφέας, πρόεδρος του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων

"Η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Πραγματικά είμαι ανήσυχος. Βλέπω τις τεράστιες οικολογικές επιπτώσεις στη γειτονική χώρα. Εξίσου σοβαροί είναι οι κίνδυνοι και για τον τόπο μας. Με την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία φαίνεται πλέον καθαρά ότι ανοίγει ο δρόμος για δραματικές εξελίξεις συνολικά στην περιοχή των Βαλκανίων και στη χώρα μας.

Και να ήταν μόνο αυτά. Βλέπετε ότι είμαστε μια ανοχύρωτη χώρα σε όλες τις διαστάσεις. Ενας παραλογισμός, μια ανισόμετρη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Είναι χτυπημένοι από τον ιό του παγκόσμιου χρηματιστηρίου... Ολοι αυτοί που λένε "πρώτα η Ελλάδα" και συνυπογράφουν τον πόλεμο είναι μεταλλαγμένοι, επαναλαμβάνω, από τον ιό του χρηματιστηρίου. Ελπίζω πως είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Και γι' αυτό επιλέγω το δρόμο της αντίστασης.

Υιοθετώ το σύνθημα που είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα: "Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι ένας πυροβολισμός στους ενόχους". Και δυστυχώς οι ένοχοι είναι πολλοί. Ομως δεν τους φοβόμαστε. Δε φοβόμαστε γιατί θα έρθει η μέρα που όλοι αυτοί οι εγκληματίες και δολοφόνοι θα βρουν τη δικιά τους Νυρεμβέργη".

Στέφανος Χατζημιχαηλίδης σκηνοθέτης

"Δυστυχώς το ΚΚΕ δικαιώνεται καθημερινά, μακάρι όλα αυτά που υποστηρίζει εδώ και δεκαετίες να ήταν υπερβολές, όπως εξακολουθούν να υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα οι υποτακτικοί, Ιανοί, της πολιτικής μας σκηνής. Ακόμη και ο πλέον δύσπιστος πολίτης έχει καταλάβει πολύ καλά τι σημαίνει Αμερική, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΝΕ. Αυτός ο τελευταίος αδίστακτος πόλεμος απέδειξε περίτρανα τη βαρβαρότητα των "προστατών" ειρήνης, των σοσιαλιστών και των απονευροποιημένων αριστερών κομμάτων της Ευρώπης. Οταν όλα τα κόμματα της πατρίδας μας, βουτηγμένα στο βούρκο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, βγάζουν αμήχανες φωνούλες μέσα από την ασφάλεια των αλεξίσφαιρων γραφείων τους, μόνο του το ΚΚΕ παλεύει σώμα με σώμα, αφήνοντας τα ματωμένα κομμάτια του στους χώρους της αντιπαράθεσης και της καθημερινής σύγκρουσης. Είναι το μόνο κόμμα που εξακολουθεί να κωπηλατεί αντίθετα στο ρέμα της υποταγής και της εξαθλίωσης. Κάθε πολίτης λοιπόν με στοιχειώδεις ανθρώπινες αξίες έχει μια μοναδική ευκαιρία να το αποδείξει, ψηφίζοντας στις ευρωεκλογές ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ