Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Πυρετώδης προετοιμασία της KFOR

ΡΩΜΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ.-

"Με τα μούτρα στη δουλιά" έχουν πέσει οι στρατιωτικοί και πολιτικοί ιθύνοντες της Συμμαχίας, προκειμένου να είναι έτοιμη η "ειρηνευτική δύναμη" που θα εισβάλλει στο Κοσσυφοπέδιο. Ετσι, μετά τις πληροφορίες για τις προθέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας, όσον αφορά στον αριθμό των στρατιωτών που θα συμμετάσχουν στην KFOR, σήμερα θα αρχίσουν και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών στρατιωτικών για τη ρωσική συμμετοχή, δήλωσαν χτες πηγές του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, τις οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων "Ιντερφάξ". Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι στις διαπραγματεύσεις ενδέχεται να συμμετάσχουν ο Ρώσος απεσταλμένος Βίκτορ Τσερνομίρντιν και ο Αμερικανός υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ.

Επίσης χτες το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι 8 από τα 24 επιθετικά ελικόπτερα τύπου "Απάτσι" που σταθμεύουν στην Αλβανία - αφού μεταφερθούν στην ΠΓΔΜ (από εκεί θα περάσουν στο Κόσσοβο) - Θα αναλάβουν να προστατεύσουν τις πρώτες ΝΑΤΟικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στο Κόσσοβο, αμέσως μετά την έναρξη της αποχώρησης των σερβικών στρατευμάτων και τον τερματισμό των βομβαρδισμών της Συμμαχίας. Πιο αναλυτικά ο εκπρόσωπος του Πανταγώνου, Κένεθ Μπέικον,δήλωσε ότι στην εμπροσθοφυλακή του ΝΑΤΟ θα μετέχουν 12.000 άνδρες από διάφορες χώρες, οι οποίοι σταθμεύουν στην ΠΓΔΜ και 3.600 Αμερικανοί στρατιώτες. Από αυτούς οι 1.700 σταθμεύουν αυτήν την περίοδο στην Αλβανία, ενώ οι υπόλοιποι 1.900 είναι πεζοναύτες που βρίσκονται σε πολεμικά πλοία στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τον Μπέικον, οι δυνάμεις αυτές μπορούν να μπουν στην περιοχή του Κοσσόβου μέσα σε 96 ώρες από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί η εντολή.

"Οταν έρθει η ειρήνη, 5.000 Ιταλοί θα μπουν στο Κόσσοβο", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ' Αλέμα,σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χτες στην καθημερινή εφημερίδα "Κοριέρε ντε λα Σέρα". Ο Ντ' Αλέμα δήλωσε επίσης ότι συμφωνεί με την προοπτική να εγκρίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το ειρηνευτικό σχέδιο για το Κόσσοβο, έτσι ώστε η διευθέτηση της ειρήνης να τεθεί κάτω από την ομπρέλα του ΟΗΕ, αφού "οι μονομερείς ενέργειες του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να είναι ο κανόνας"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ