Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Παραλογισμός για Βιέρι

Ο παραλογισμός στο σύγχρονο, καπιταλιστικό πλήρως, ποδόσφαιρο δεν έχει τελειωμό. Η μεταγραφή του αιώνα ισχύει πλέον και με τη βούλα στην Ιταλία. Ο Κριστιάν Βιέρι μετακινήθηκε από τη Λάτσιο στην Ιντερ αντί του αστρονομικού ποσού των 15 δισεκατομμυρίων δραχμών! Μάλιστα, για "χάρη" του Βιέρι αυτοκτόνησε νεαρός οπαδός των Ρωμαίων! Ναι, καλά διαβάσατε. Ο 25χρονος διεθνής επιθετικός με το συμβόλαιο που υπέγραψε έγινε ένας από τους πιο πλούσιους αθλητές. Την ίδια ώρα που εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.

Αλήθεια, πού βαδίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο; Πίσω από τις μεγάλες ομάδες "ταμπουρώνονται" επιχειρηματίες και πολυεθνικές που έχουν τινάξει στον αέρα τη ρομαντική εποχή και έχουν φέρει άλλα ήθη και έθιμα στο βωμό του χρήματος αλλά και του απόλυτου ελέγχου της μάζας που ακολουθεί τυφλά τις ομάδες.

Τα τρελά λεφτά που ξόδεψε ο πρόεδρος της Ιντερ, Μάσιμο Μοράτι, πρέπει να μας κάνουν κάθε άλλο παρά αισιόδοξους για το μέλλον του λαοφιλέστερου των αθλημάτων. Αλίμονο στους πιτσιρικάδες που θα ασχολούνται με τη στρογγυλή θεά και θα έχουν το μυαλό τους στον πακτωλό χρημάτων. Θα γίνονται δέσμιοί του και σίγουρα αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο για τις νεαρές ηλικίες.

Οι μπίζνες στο ποδόσφαιρο δεν είναι χθεσινή υπόθεση. Αλλωστε και στην Ελλάδα τα παραδείγματα είναι τρανά. Είναι μέσο για ορισμένους να ελέγχουν όχι μόνο τους απλούς φιλάθλους αλλά ακόμη και τους πολιτικούς.

Να μας συγχωρείται κύριοι, αλλά τέτοιο μοντέλο ποδοσφαίρου δεν το θέλουμε...

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ