Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
Χρήμα που σκοτώνει

Μια τρίτη κατηγορία σκανδάλων, με τα οποία κατηγορήθηκε ο Μπιλ Κλίντον, είχαν σχέση με τις χρηματοδοτήσεις των προεκλογικών του εκστρατειών. Αρκετά άτομα, που ανακατεύτηκαν στην εξεύρεση οικονομικών πόρων για την πρώτη προεκλογική εκστρατεία του Μπιλ Κλίντον το 1992, βρήκαν βίαιο θάνατο. Στο μεταξύ ήρθαν στην επιφάνεια και ύποπτοι τρόποι χρηματοδότησης που αφορούσαν και τη δεύτερη προεκλογική του εκστρατεία στην Ουάσιγκτον, το 1996. Τότε μόνο άρχισαν οι ανακρίσεις. Μερικά από τα πρόσωπα που πέθαναν, κάτω από μυστηριώδεις και ύποπτες συνθήκες και σχετίζονταν με την παραπάνω υπόθεση, ήταν τα παρακάτω:

Ron Brown: Γραμματέας Εμπορίου και πρόεδρος του DNC (Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής, δηλαδή του κόμματος του Μπ. Κλίντον) το έτος 1992. Σκοτώθηκε το 1996, όταν άρχισε η έρευνα σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις. Βρισκόταν υπό ανάκριση από το Εγκληματολογικό και οι ενδείξεις ήταν απειλητικές για το άτομό του. Είχε εκφράσει δημοσίως την επιθυμία να έρθει σε συμφωνία με τους δημόσιους κατηγόρους του και σε κάποιον γνωστό του ανέφερε ότι "δε θα πήγαινε στον γκρεμό μόνος του". Λίγες μέρες μετά, το αεροπλάνο του έπεσε κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ, κατά τη διάρκεια μιας εμπορικής επιχείρησής του στην Κροατία. Θεωρήθηκε ότι το αεροπορικό ατύχημα προκλήθηκε από δυνατή καταιγίδα. Αλλά ούτε το Μετεωρολογικό Γραφείο του αεροδρομίου του Ντουμπρόβνικ, μόλις δυο μίλια από το σημείο της πτώσης, ούτε κανένας άλλος πιλότος, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν εν πτήση, είχε διαπιστώσει την ύπαρξη της μυστηριώδους καταιγίδας. Κατά το "Aviation Week & Space Technology" της 8ης Απριλίου του 1996, το πρόβλημα της ολικής ηλεκτρικής βλάβης στο αεροσκάφος που εντοπίστηκε, ποτέ δεν ερευνήθηκε. Αλλά ένας παθολόγος που παραβρέθηκε στην έρευνα, καθώς και στρατιωτικοί δικαστικοί που μελέτησαν την υπόθεση ανέφεραν ότι στο πάνω μέρος του κρανίου του υπήρχε μια ολοστρόγγυλη τρύπα σφαίρας από 45άρι όπλο. Ο Ron Brown, παρ' όλα αυτά δεν αξιώθηκε αυτοψίας.

Barbara Wise: Στενή συνεργάτης του Ron Brown, βρέθηκε νεκρή μερικούς μήνες μετά τον δικό του θάνατο. Ημέρα του θανάτου της εκτιμήθηκε η 29η Νοεμβρίου 1996, γιατί βρέθηκε αργότερα κλειδωμένη στο γραφείο της του Τμήματος Εμπορίου, μισόγυμνη και γεμάτη μώλωπες.

Δρ. Stanley Heard: Πρόεδρος του Εθνικού Ιατρικού Οργανισμού Χειροπρακτικής, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Προέδρου και γιατρός της μητέρας, του αδερφού και του πατριού του Κλίντον. Πετώντας με την δικηγόρο Steve Dickson, για να συναντήσουν έναν δημοσιογράφο, το ιδιωτικό του αεροπλάνο έπιασε φωτιά. Ο St. Heard κατάφερε να το επιστρέψει στο αεροδρόμιο, να νοικιάσει ένα άλλο και να συνεχίσει το ταξίδι του. Αλλά και το ενοικιασμένο αεροπλάνο έπιασε φωτιά. Αυτή τη φορά δεν κατάφερε να το προσγειώσει...

C. Victor Raiser και Montgomery Raiser: Σημαντικοί ενισχυτές, που συνέβαλαν σημαντικά στην εξεύρεση χρημάτων για την Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή (NDC) του Κλίντον. Πέθαναν κατά την πτώση ιδιωτικού αεροπλάνου τον Ιούλιο του 1992.

Paul Tulley: Διαχειριστής των οικονομικών του NDC. Βρέθηκε νεκρός από άγνωστη αιτία σ' ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λιτλ Ροκ, στις 24 Σεπτεμβρίου του 1992. Περιγράφηκε από τον Μπιλ Κλίντον σαν "αγαπημένος φίλος και έμπιστος σύμβουλος".

Hershell Friday: Εισαγγελέας και μέλος της καμπάνιας για εξεύρεση χρημάτων για λογαριασμό του Κλίντον. Πέθανε την 1η Μαρτίου 1994, όταν το αεροπλάνο του συντρίφτηκε.

Edward Willey, Jr: Γιος θρυλικού πολιτικού της Βιρτζίνια, δικηγόρος, αναμεμειγμένος σε πολλά ύποπτα συμβάντα σχετικά με το κόμμα του Κλίντον και χρηματοδότης της προεκλογικής του εκστρατείας. Εκανε προκλητικά σπάταλη ζωή και τη χρονιά που πέθανε ήταν χρεωμένος εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, πράγμα που ευνόησε τον ισχυρισμό της αυτοκτονίας. Βρέθηκε νεκρός βαθιά στα δάση της Βιρτζίνια στις 29 Νοεμβρίου του 1993, από πυροβολισμό στο κεφάλι. Ο Willey πέθανε την ίδια μέρα που η γυναίκα του, Kathleen Willey, είχε μεταβεί με τρένο από το Ρίτσμοντ στην Ουάσιγκτον για να συναντήσει τον Μπιλ Κλίντον, προσπαθώντας να βρει χρήματα. Αργότερα παραπονέθηκε πως ο Πρόεδρος της ριχνόταν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου όπου εκείνη εργαζόταν εθελοντικά, στο τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας. Το 1998 η Kathleen αποφάσισε να κινήσει δημοσίως την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πέθανε η Μαντλίν Ολμπράιτ (2022-03-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-11-05 00:00:00.0)
Δολοφονικό λαθρεμπόριο (1999-05-30 00:00:00.0)
Επανεκλογή Μπ. Κλίντον (1996-11-07 00:00:00.0)
Κανένας δεν επέζησε (1996-04-05 00:00:00.0)
Σκοτώθηκε ο Αμερικάνος υπουργός Εμπορίου (1996-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ