Κυριακή 20 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
2ος ΟΜΙΛΟΣ

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Ρωσία αποτελεί το μεγάλο όνομα του ομίλου, που λογικά είναι και το φαβορί για την πρώτη θέση, παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Από κει και πέρα υπάρχει η Ισπανία, που μάλλον θα είναι η δεύτερη, ενώ Σλοβενία και Ουγγαρία θα παλέψουν για μια θέση στον... ήλιο.

ΡΩΣΙΑ: Ψάχνει για το χρυσό και... ψηλούς

Κάποτε ΕΣΣΔ και Ευρωμπάσκετ ήταν έννοιες ταυτόσημες, με τους Σοβιετικούς τις περισσότερες φορές να "κλείνουν" την πρώτη θέση του βάθρου από την αρχή των αγώνων. Σήμερα, η Ρωσία ψάχνει ακόμα το ένδοξο παρελθόν, αφού το μόνο που έχει χορτάσει από τη στιγμή που άλλαξαν τα πράγματα είναι η δεύτερη θέση. Την τελευταία χρόνια αποτελείται πάντως από ένα ισχυρό και σταθερό σύνολο, με τροφοδότη την ΤΣΣΚΑ. Με γρήγορο μπάσκετ, που στηρίζεται κυρίως στο "όπλο" του αιφνιδιασμού και πολύ καλή περιφέρεια οι Ρώσοι έχουν βάλει υψηλούς στόχους για αυτή τη διοργάνωση. Η δίψα για διάκριση δίνει στους παίκτες της ομάδας ένα περίσσιο πάθος, που θα φανεί στο γήπεδο. Πάντως τα προβλήματα δε λείπουν από την ομάδα του Σεργκέι Μπέλοφ, που λίγο πριν την έναρξη των αγώνων... έμεινε από ψηλούς. Ο τραυματισμός του Μιχαϊλοφ αποδείχτηκε πιο σοβαρός απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί και ο παίκτης θα μείνει δυο μήνες εκτός δράσης. Ηρθε και η διαφωνία Μπέλοφ - Φετίσοφ (που δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά ανέκαθεν), καθώς και η απόφαση του Μοργκάνοφ να φύγει ξανά για το καμπ των Πόρτλαντ και... έδεσε το πράγμα! Οι Νόσοφ, Κουράσοφ, Μπασμίνοφ θα αναγκαστούν να "βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά".

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο Βασίλη Καράσεφ είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας και διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας καλός πλέι μέικερ. Γρήγορος, οξυδερκής, καλός σουτέρ και φυσικά άριστος πασέρ. Μέσα από την πορεία του στην ΤΣΣΚΑ φέτος δηλώνει πιο ώριμος από ποτέ και με βάση την έλλειψη ψηλών, τότε μάλλον θα έχει πολύ δουλιά στη Γαλλία.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Στόχος η εξάδα

Η Ισπανία τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται πάντα στις μεγάλες δυνάμεις του χώρου, χωρίς όμως ποτέ να θεωρηθεί μεγαθήριο ή να φροντίσει να επιβεβαιώσει έστω και ελάχιστα το χαρακτηρισμό της. Παρ' όλα αυτά παραμένει μια επικίνδυνη ομάδα, ικανή να κάνει τη ζημιά εκεί που δεν την περιμένεις... Φέτος, πρωταρχικός στόχος είναι η είσοδος στην εξάδα που οδηγεί αυτομάτως στην ολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Από κει και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει. Επειδή όμως ποτέ δεν μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη... οι "ταυρομάχοι" θα πρέπει να προσέξουν από την αρχή, αφού προβλήματα μπορεί να συναντήσουν και στους αγώνες του ομίλου με αντιπάλους τους Σλοβένους ή και τους Ούγγρους. Αλλωστε, δε θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν θύματα εκπλήξεων... Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας αποτελούν νέοι παίκτες, τα πάντα μπορούν να γίνουν. Ακόμα και τα δυσάρεστα. Προπονητής είναι ο Λόλο Σάινθ.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο Αλμπέρτο Ερέρος θεωρείται άξιος συνεχιστής της παράδοσης που έχουν Ισπανοί, να βγάζουν δεινούς σουτέρ. Ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι από κείνους που όταν βρεθούν στη μέρα τους μπορούν να κάνουν πράγματα και θαύματα. Μειονέκτημά του αποτελεί η επιπολαιότητά του, που όμως όσο περνάει σε μεγαλύτερη ηλικία, την αφήνει.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Υπολογίσιμη αντίπαλος

Ετοιμοι να καταπλήξουν τα πλήθη δηλώνουν οι Σλοβένοι στη Γαλλία. Και πραγματικά από όσο έχουν δείξει (ρωτήστε και την Εθνική μας) μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο, χωρίς να επηρεαστούν από το μεγάλο όνομα που μπορεί να έχει. Σε αυτή τη διοργάνωση μπορεί να έχουν στόχο να δείξουν ότι έχουν κάνει βήματα ανόδου, κρυφός πόθος όμως όμως είναι η είσοδος στην εξάδα και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου. Η μαχητικότητα που παρουσιάζουν οι παίκτες της είναι το μεγάλο πλεονέκτημά της. Η παρέα του γερο - Ζντοβτς θα πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα απ' όλους. Προπονητής είναι ο Μπορίς Ζρίνσκι.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο Ραντοσλάβ Νεστέροβιτς είναι ήδη γνωστός στους Ελληνες φιλάθλους. Οχι μόνο για την πολύ καλή καριέρα που έκανε στην Κίντερ, αλλά για το όνομα με το οποίο αγωνιζόταν το "Μακρής". Πέρα όμως από τα διαδικαστικά κανείς, δεν μπορεί να αμφιβάλει ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους ψηλούς.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Για τουρισμό και για την αξιοπρέπεια

Μετά από 25 χρόνια το ουγγρικό μπάσκετ δίνει το "παρών" σε μια μεγάλη διοργάνωση. Παρ' ολα αυτά η επιστροφή του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν κάτι το ιδιαίτερο, αφού ομολογουμένως οι "Μαγιάροι" αποτελούν το φτωχό συγγενή του φετινού Ευρωμπάσκετ, με τον στόχο τους να τον έχουν πετύχει και με το παραπάνω. Από κει και πέρα θα προσπαθήσουν να κρατήσουν σε κάποιο επίπεδο το προφίλ τους, έστω και εάν κάνουν τρεις ήττες. Προπονητής είναι ο Λάγιος Μέσαρος.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο εξ ΝΒΑ φερμένος Ντέιβιντ Κόρνελ είναι το αστέρι της Ουγγαρίας και ο καλύτερος παίκτης μακράν του δεύτερου θα λέγαμε. Ο διεθνής παίκτης αγωνίστηκε με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν, έξι από τα οποία ήταν και βασικός. Βέβαια, μπορεί οι φετινοί "ταύροι" να μην έχουν καμιά σχέση με την ομάδα του παρελθόντος, αλλά αυτό βέβαια δε μειώνει καθόλου την αξία του Κόρνελ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ