Κυριακή 20 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Στόχος της κυβέρνησης, η συρρίκνωση και η διάλυση

Σ' αυτή την κατεύθυνση κινείται και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Σε συρρίκνωση, με τελικό στόχο τη διάλυση, οδηγεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το μοναδικό σημαντικό ακόμα οικονομικό πνεύμονα της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά, αλλά και έναν από τους λιγοστούς της χώρας, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.Αυτό, όταν το ίδιο το υπουργείο Ανάπτυξης αναγνωρίζει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η Ζώνη στην εκτέλεση επισκευών, μετασκευών και κατασκευών! Το "πράσινο φως" για τη νέα διαλυτική επίθεση άναψε και με το νόμο ιδιωτικοποίησης των δυο μεγάλων λιμανιών της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αφού το μέλλον της Ζώνης αφήνεται στα χέρια των ιδιωτών!

Οι όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει από το 1995, οπότε η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις - τα περιβόητα 26 σημεία για τη Ζώνη - κάτω από την πίεση των μεγάλων αγώνων που αναπτύχθηκαν εκείνη την περίοδο, μέχρι σήμερα εξαντλούνται σε ημίμετρα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση μέσω του ΟΛΠ επιδιώκει τη δημιουργία έργων "βιτρίνας", ενώ πέρσι είχε επιχειρήσει να "διώξει" εργαζόμενους από τη Ζώνη, μέσα από διάφορα προγράμματα, τα οποία ωστόσο χάρη στην αποφασιστική παρέμβαση των συνδικάτων δεν προχώρησαν.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την ανάπτυξη και σωτηρία της Ζώνης, που την απαρτίζουν τα σωματεία της Ζώνης, ο Δήμος Περάματος, οι Ενώσεις των εργοδοτών αλλά και όσοι φορείς δραστηριοποιούνται γύρω από τη Ζώνη, χρόνια τώρα δραστηριοποιείται και έχει βάλει "φρένο" στις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Συνεχίζοντας αυτήν την προσπάθεια, από κοινού όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς υπόσχονται ότι θα εντείνουν τον αγώνα τους και σημειώνουν ότι τα 26 σημεία σήμερα είναι πολύ λίγα για να αποκτήσει "ζωή" η Ζώνη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει βούληση από την κυβέρνηση για να γίνουν κατασκευές στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ