Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Αριστα στις εξετάσεις

Οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών προκρίθηκαν στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίρνοντας την πρώτη θέση στους ομίλους τους

Με απόλυτη επιτυχία πέρασαν τις κρίσιμες εξετάσεις οι Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών, που πήραν πανηγυρική πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνουν το Σεπτέμβρη (2-11) στην Ιταλία (Φλωρεντία για τους άνδρες και Πράτο για τις γυναίκες).

Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα πήραν την πρώτη θέση στους προκριματικούς τους ομίλους, οι αγώνες των οποίων διεξήχθησαν στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Αγχωμένη αλλά... επιτυχημένη

Η Εθνική ανδρών αν και καρδιοχτύπησε στα δυο παιχνίδια που έκριναν και την πρόκριση, εντούτοις τελικά κατάφερε να χαμογελάσει τελευταία. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Μολδαβία οι διεθνείς έκαναν τα εύκολα δύσκολα, αλλά τελικά επικράτησαν των αντιπάλων τους με 10-9. "Μια από τα ίδια" είχαμε και στο δεύτερο και κρίσιμο παιχνίδι με τη Γερμανία, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 7-6. Το άγχος της πρόκρισης ήταν από τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το παιχνίδι για την ελληνική ομάδα, αλλά χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξαν στο τελευταίο επτάλεπτο οι Αφρουδάκης και Χατζηθεοδώρου ήρθε η πολύτιμη νίκη. Στο τελευταίο παιχνίδι και χωρίς άγχος πλέον, αφού ο στόχος είχε επιτευχθεί, οι παίκτες του Κούλη Ιωσηφίδη τα πήγαν καλύτερα κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στη Γαλλία, την οποία νίκησαν με 11-4. Τα γκολ πέτυχαν οι Καλακόνας 3, Μάζης 2, Θωμάκος 2, Μαυρωτάς, Πλατανίτης, Αφρουδάκης Χατζηθεοδώρου. Για τους Γάλλους σκόραραν οι Χαρντί 2, Σαντιέ 2. Η τελική βαθμολογία του Γ προκριματικού ομίλου είναι: Ελλάδα 6, Γερμανία 4, Μολδαβία 2, Γαλλία 0. Την Εθνική μας στη Φλωρεντία θα ακολουθήσει η Γερμανία που στο τελευταίο παιχνίδι επικράτησε της Μολδαβίας με 9-8.

Ανετη πρόκριση για τις γυναίκες

Πιο εύκολα εξελίχθηκαν τα πράγματα για την Εθνική γυναικών αφού τα κορίτσια του Φώντα Μουδάτσιου έδειξαν να έχουν αφήσει πίσω τους την κακή εικόνα του ΦΙΝΑ ΚΑΠ και παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένα προς το καλύτερο. Μετά την εύκολη νίκη της πρεμιέρας επί της Βρετανίας με 14-3, ακολούθησε η επιτυχία επί της Γερμανίας με 9-7, που έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης. Στο τελευταίο παιχνίδι σε ρυθμούς προπόνησης η Εθνική μας επικράτησε άνετα της Ουκρανίας με 19-5. Η τελική βαθμολογία του Β προκριματικού ομίλου είναι: Ελλάδα 6, Γερμανία 4, Βρετανία 2, Ουκρανία 0. Οπως και στους άνδρες, το δεύτερο εισιτήριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πήρε η Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ