Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΣΕΧΙΑ 72-83
Με την πλάτη στον τοίχο

Η Εθνική μας, μετά την ήττα από την Τσεχία παίζει σήμερα το τελευταίο της χαρτί με αντίπαλο τη Λιθουανία

Σε εφιάλτη τείνουν να μεταμορφωθούν τα όνειρα της Εθνικής ομάδας για διάκριση στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας, αφού η νέα δεύτερη ήττα από την Τσεχία με 83-72 φέρνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την πλάτη στον τοίχο, όσον αφορά το μέλλον του στη διοργάνωση. Και αυτό γιατί στο σημερινό παιχνίδι με τη Λιθουανία η χώρα μας θα πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε για να πάρει έστω σαν τρίτη ομάδα από τον Δ όμιλο την πρόκριση για τη Β φάση. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πάντα τελειώνουν σήμερα...

Για άλλη μια φορά η Τσεχία αποδείχτηκε "ο κακός δαίμονας" για την ελληνική ομάδα. Οι αντίπαλοί μας παίζοντας με ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη τους στην πρεμιέρα επί της Λιθουανίας και χρησιμοποιώντας άριστα για άλλη μια φορά το όπλο τους, που είναι τα σουτ από την περιφέρεια, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Μια νίκη ιδιαίτερα πολύτιμη για αυτούς, αφού τους δίνει το δικαίωμα να φιγουράρουν στη Β φάση Ευρωμπάσκετ μετά από πολλά χρόνια. Κορυφαίος για άλλη μια φορά ήταν ο Μπάρντον και τα "φαρμακερά" του τρίποντα, που "εκτέλεσαν" την ελληνική άμυνα.

Αντίθετα η Εθνική μας για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να βρει τον καλό της εαυτό. Το άγχος των διεθνών μας και τα πολλά λάθη στην επίθεση δεν έλειψαν ούτε από το χτεσινό αγώνα. Παρά το γεγονός ότι η εικόνα στα σουτ από την περιφέρεια ήταν σαφώς καλύτερη από αυτή του αγώνα με τη Γερμανία, εντούτοις για άλλη μια φορά οι παίκτες του Κώστα Πετρόπουλου δεν είχαν την ψυχραιμία να κρατήσουν μια υπέρ τους διαφορά. Συγκεκριμένα, αν και βρέθηκαν να χάνουν και με 10 πόντους διαφορά στις αρχές του παιχνιδιού (20-10 στο 9), ανέκαμψαν και στο ημίχρονο ήταν ένα πόντο πίσω (33-34). Στην επανάληψη χάρις στην ευστοχία του Κορωνιού από την περιφέρεια, αλλά και τις διεισδύσεις του Γιαννούλη "πήραν κεφάλι" στο σκορ φθάνοντας τη διαφορά μέχρι και έξι πόντους (47-41) στα μισά του ημιχρόνου. Σε εκείνο το σημείο όμως φάνηκε να κολλάει... με αποτέλεσμα οι Τσέχοι να πλησιάζουν στο σκορ και στο τέλος να παίρνουν άνετα τη νίκη.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπουντούρης 9, Παπανικολάου 20, Σιγάλας 5, Κορωνιός 16, Σούλης 3, Τσακαλίδης, Γιαννούλης 19, Καράγκουτης.

ΤΣΕΧΙΑ: Ζούντεκ, Βάχαλα 5, Γ. Βελπ 13, Κλάπτεκ 4, Οκατς 4, Μπάρντον 24, Τερμπλ 6, Νόβακ 7, Βέκτσα 20.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ