Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα... χρειάστηκαν οι Ρώσοι

Η Ρωσία επικράτησε στο τελευταίο δευτερόλεπτο της Ουγγαρίας με 73 - 72. Νίκη των Λιθουανών επί της Γερμανίας. Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Τουρκία, που επικράτησε της Κροατίας και προκρίθηκε στη Β' φάση

Τον... Χάρο με τα μάτια της είδε η Ρωσία στο χτεσινό παιχνίδι με την Ουγγαρία, αλλά τελικά χάρη στην εμπειρία των παικτών της κατάφερε να χαμογελάσει τελευταία αφού επικράτησε με 73 - 72. Δυο εύστοχες βολές του Καράσεφ στο τελευταίο δευτερόλεπτο και ενώ το σκορ ήταν 72 - 71 υπέρ των Ούγγρων ήταν αυτές που έκριναν τον αγώνα.

Οι αξιόμαχοι "μαγιάροι" ξεκίνησαν πολύ καλά του αγώνα, αλλά οι Ρώσοι μετά το πρώτο πεντάλεπτο επέβαλαν το ρυθμό τους παίρνοντας στο ημίχρονο μια διαφορά 5 πόντων (35 - 30). Στην επανάληψη όμως το σκηνικό άλλαξε, αφού οιΡώσοι φάνηκαν να αδιαφορούν κάπως και έτσι οι Ούγγροι που δεν κατέθεσαν τα όπλα πέρασαν μπροστά στο σκορ φτάνοντας τη διαφορά και στους πέντε πόντους (67 - 62 2 πριν τη λήξη). Η απειρία... μίλησε κάτι που φαίνεται χαρακτηριστικά και από το ποσοστό στις βολές (1/6). Η νίκη και η ανακούφιση ήρθαν για τους Ρώσους 1 πριν τη λήξη με ένα φάουλ που έγινε στον Καράσεφ. ΡΩΣΙΑ: Καράσεφ 14, Κουντέλιν 21, Κισούριν 10, Πασούτιν 6, Τιχονένκο 2, Μπάμπκοφ 4, Αβλεεφ 5, Πανόφ 5 και Νόσοφ 6.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Σίτκου 3, Μπέντζε 3, Κάλμαν 14, Ντάβιντ 17, Γκούλιας 15, Μέζαρος 16 και Τσιγκλέρ 4.

Οταν ζεστάθηκαν... νίκησαν

Οταν οι Λιθουανοί βρήκαν το... χέρι τους στην επανάληψη τα πάντα έγιναν πιο εύκολα γι' αυτούς στο χτεσινό παιχνίδι με τη Γερμανία, την οποία νίκησαν με 84 - 74 κάνοντας έτσι τη ρελάνς για τη χτεσινή αναπάντεχη ήττα τους από την Τσεχία.

Με τον αέρα της πρώτης τους νίκης επί της χώρας μας οι Γερμανοί ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι παίρνοντας μια διαφορά 8 πόντων στο ξεκίνημα (10 - 8) αλλά λίγο πριν το ημίχρονο οι Λιθουανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ (32 - 32).

Με την έναρξη της επανάληψης το σκηνικό άλλαξε όταν η περιφέρεια των Λιθουανών με κορυφαίο τον Στομπέργκας άρχισε να ζεσταίνεται... Παράλληλα λίγο πριν το φινάλε η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας πήρε μια διαφορά ασφαλείας 9 πόντων (76 - 67) την οποία κράτησε μέχρι το τέλος.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ρεντλ 4, Λούτσκε 3, Νίρεμπεργκ 3, Μπογκόγιεβιτς 6, Βούχερερ 9, Τόμιτς 7, Φέμερλιγκ 11, Τεντεργκέ 1, Αριγκμπάμπου 2, Οκουλάγια 11, Νέες 1, Νοβίτσκι 16.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ζουκάουσκας 6, Μασιούλις 6, Στομπέργκας 24, Μαρτσουλιόνις 6, Ζουκάουσκας Ε 2, Αντομάιτις 14, Σαμπόνις 20, Καρνισόβας 5, Εϊνίκις, Μασκουλιούνας 1.

Η Τουρκία την έκπληξη

Η μεγάλη έκπληξη δεν έλειψε ούτε από τη δεύτερη μέρα των αγώνων, αφού η Τουρκία από χτες φιγουράρει στη Β φάση της διοργάνωσης αφού έκανε τη μεγάλη έκπληξη και επικράτησε της Κροατίας 70 - 63 για το Γ όμιλο.

Για τον Α όμιλο είχαμε: Γιουγκοσλαβία - ΠΓΔΜ 83 - 68.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ