Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ανακοίνωσε Κωνσταντινίδη

Ο "δικέφαλος" είναι σίγουρος για τον παίκτη, παρότι η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ θα επανεξετάσει τη σχέση του με τον Ηρακλή

Με μια λιτή ανακοίνωση 20 λέξεων η ΠΑΕ ΑΕΚ επισημοποίησε χθες την απόκτηση του Σωτήρη Κωνσταντινίδη, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα το σίριαλ που θα δημιουργηθεί. Γιατί, για όσους δε θυμούνται, το ΔΣ της ΕΠΟ έδωσε το δικαίωμα στον Ηρακλή να ζητήσει επανεξέταση της υπόθεσης από την αρμόδια επιτροπή. Τουλάχιστον τυπικά λοιπόν το θέμα είναι ανοιχτό και δεν αποκλείεται η θετική, για την Ενωση και τον παίχτη, ετυμηγορία ν' αλλάξει. Πάντως αυτό δε φαίνεται ν' απασχολεί τους "κιτρινόμαυρους", αφού στην ανακοίνωση δηλώνουν πως συμφώνησαν με τον διεθνή ποδοσφαιριστή για πενταετή συνεργασία, τονίζοντας ότι "ήταν ελεύθερος". Το ίδιο υποστηρίζουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις και στελέχη της εταιρίας. Εκτός από τον Κωνσταντινίδη το δικέφαλο στο στήθος θα φοράει και ο Γκόρνταν Πέτριτς. Χθες συμφώνησε για 2+1 χρόνια μ' ετήσιες απολαβές περίπου 60 εκατ. δρχ. Οσο για τον Δέλλα η ανακοίνωση της απόκτησής του μάλλον θα γίνει την Πέμπτη.

Και ενώ η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά, όπως φαίνεται οι ποδοσφαιριστές δεν είναι οι μόνοι που τρέχουν καλοκαιριάτικα. Ο διευθύνοντας σύμβουλος Π. Στάθης, κλήθηκε εσπευσμένα στο Λονδίνο για να πάρει μέρος σε σύσκεψη της ENIC για θέμα που αφορά την ΑΕΚ. Ετσι, "φουντώνουν" οι φήμες και οι πληροφορίες για νέες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Κάποιοι διαρρέουν πως εταιρία Ελληνα επιχειρηματία θ' αγοράσει ποσοστό του πακέτου των μετοχών.

Μ' αυτό τον τρόπο η πολυεθνική ιδιοκτήτρια λύνει δύο προβλήματά της. Αφ' ενός, θα βρει συγχρηματοδότη και, αφ' ετέρου, θα ξεπεράσει τον σκόπελο της απαγόρευσης πολυιδιοκτησίας. Να θυμίσουμε πως σήμερα ή αύριο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοινώνει την ετυμηγορία του στην προσφυγή της ENIC ενάντια στην απόφαση της ΟΥΕΦΑ να μη δικαιούνται περισσότερες της μιας ομάδας με κοινό ιδιοκτησιακό καθεστώς να συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση... Πάντως, ό,τι και αν γίνει (σ' επίπεδο αγοραπωλησίας) θα έχει ως βάση τα συμφέροντα της πολυεθνικής και του ενδιαφερόμενου συνεταίρου της. Οσο για την ΑΕΚ, μάλλον μπλέκει πάλι σε περιπέτειες.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ