Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ '99
Ξεχώρισε η οκτάδα

Αγωνιώδες αλλά και δραματικό (για μερικούς) ήταν το φινάλε της Β φάσης των αγώνων του Ευρωμπάσκετ απ' όπου προέκυψαν οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν για τα προημιτελικά. Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν ούτε από αυτή τη φάση, αφού ομάδες που θεωρούνταν φαβορί, όπως η Κροατία, αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση, ενώ παράλληλα υπάρχουν και αυτές που κανείς δε θα μπορούσε να τις φανταστεί ότι θα συνέχιζαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Τουρκία που συνεχίζει να καταπλήσσει τους πάντες και φιγουράρει πλέον στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Οι Τούρκοι σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησαν των Τσέχων με 73 - 78 και τερμάτισαν στην τρίτη θέση του ΣΤ ομίλου πίσω από τη Λιθουανία και την Ιταλία και μπροστά από τη Γερμανία που ακολούθησε ως τέταρτη ομάδα τις υπόλοιπες στους προημιτελικούς.

Στον άλλο όμιλο αυτό που ξεχώρισε την τελευταία αγωνιστική ήταν η νίκη των Ρώσων επί της Γιουγκοσλαβίας με 76 - 68 που έσπασαν το αήττητο των "Πλάβι". Η ήττα όμως δεν ήταν αρκετή ώστε να στερήσει από τη Γιουγκοσλαβία την πρωτιά του Ε ομίλου.

Τα καινούρια ζευγάρια

Διπλός είναι ο στόχος των ομάδων στην προημιτελική φάση η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 1 του Ιούνη. Αυτό γιατί εκτός της πρόκρισης στα ημιτελικά υπάρχει και το δέλεαρ της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού με τους καινούριους κανονισμούς οι έξι πρώτες ομάδες εξασφαλίζουν μια θέση για το Σίδνεϊ. Η Γιουγκοσλαβία με τη Γερμανία, η Ρωσία με την Ιταλία, η Γαλλία με την Τουρκία και η Ισπανία με τη Λιθουανία θα δώσουν την πιο κρίσιμη μάχη τους σε αυτή τη διοργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ