Πέμπτη 1 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τέσσερα ματς φωτιά

Ξεκαθαρίζει σήμερα το τοπίο στο 31ο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας, αφού διεξάγονται οι προημιτελικοί αγώνες που θα καθορίσουν τις τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν για τα τρία μετάλλια καθώς και τις υπόλοιπες τέσσερις που θα διεκδικήσουν τα δυο εισιτήρια που θα απομείνουν για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Και αυτό γιατί, ως γνωστόν, οι έξι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας παίρνουν αυτομάτως την πρόκριση για το Σίδνεϊ. Παράλληλα οι ομάδες που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στα προημιτελικά έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και το για το επόμενο Πανευρωπαϊκό που θα γίνει στην Τουρκία του 2001.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα τέσσερα ζευγάρια.

Ρωσία -Ιταλία (15.00): Σίγουρα το πρώτο ζευγάρι που ανοίγει την αυλαία της προημιτελικής φάσης είναι και από τα πιο αμφίρροπα. Οι Ρώσοι, όπως έδειξαν και στην πρώτη φάση, έχουν φανερό πρόβλημα κάτω από το καλάθι όπου υπάρχει έλλειψη ψηλών.

"Αποδείχτηκε ότι σε αυτό το Ευρωμπάσκετ όλες οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει και η εμπειρία" είχε δηλώσει μετά το νικηφόρο αγώνα ο προπονητής της ομάδας Σεργκέι Μπέλοφ. Στην αντίπερα όχθη οι Ιταλοί που πήραν την πρόκριση ως πρώτη ομάδα από τον ΣΤ όμιλο απέδειξαν ότι διαθέτουν ένα σημαντικό αβαντάζ. Τον πλουραλισμό στην επίθεση, κάτι που φάνηκε στο παιχνίδι με τη Γερμανία όπου είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια στο σημερινό παιχνίδι από την απόδοση του Κάρλτον Μάγερς.

Γιουγκοσλαβία -Γερμανία(17.15): Ενα ακόμη εμπόδιο καλούνται να ξεπεράσουν οι Γιουγκοσλάβοι στην ξέφρενη πορεία τους προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Οι "Πλάβι" είναι το λογικό φαβορί αφού έδειξαν ότι διαθέτουν ένα ισχυρό σύνολο. Ο τραυματισμός του Σάσα Ομπράντοβιτς σίγουρα αλλάζει τα σχέδια στην οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ τα κάστανα από τη φωτιά αναμένεται να βγάλει ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Παρά το δύσκολο της αποστολής τους, οι Γερμανοί δηλώνουν αισιόδοξοι ότι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα μια φορά. Αλλωστε το γεγονός ότι φιγουράρουν στην οκτάδα αποτελεί εκπλήρωση κατά πολύ μεγάλου μέρους των αρχικών τους στόχων. Το ενδιαφέρον βέβαια για αυτούς εστιάζεται στην εξασφάλιση μιας θέσης για την Ολυμπιάδα και από κει και έπειτα ό,τι προκύψει.

Γαλλία - Τουρκία (19.30): Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι των διοργανωτών με την έκπληξη των αγώνων Τουρκία. Μετά την πολύ καλή πορεία στις δυο πρώτες φάσεις η όρεξη των Γάλλων έχει ανοίξει για τα καλά και ονειρεύονται ακόμα και μετάλλιο. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί η συμπαράσταση του κόσμου, που παρά την αρχική παγωμάρα εντούτοις πήρε ζεστά το θέμα της υποστήριξης των "τρικολόρ". Από την άλλη οι Τούρκοι με ανεβασμένη ψυχολογία δηλώνουν έτοιμοι για μια ακόμη έκπληξη.

Ισπανία - Λιθουανία (21.45): Από τη στιγμή που οι Λιθουανοί θυμήθηκαν τον καλό τους εαυτό τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για αυτούς και πλέον θέλουν να κάνουν το τρία στα τρία στις νίκες ώστε να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Οι Ισπανοί αφού έφτασαν μέχρι εδώ δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για το καλύτερο. Με την εξασφάλιση μιας θέση στην πρώτη εξάδα θα έχουν ολοκληρώσει τους στόχους τους. Από κει και πέρα ό,τι έρθει ευπρόσδεκτο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πρόκληση της υπέρβασης για την Εθνική (2022-09-13 00:00:00.0)
Ωρα πρεμιέρας για την Εθνική ανδρών (2017-08-31 00:00:00.0)
Συνεχίζει ακάθεκτη (2009-09-10 00:00:00.0)
Σε προκριματικά το Μαρούσι (2009-06-06 00:00:00.0)
Ξανά στα... βάσανα (2002-11-17 00:00:00.0)
Μεσογειακή υπόθεση (1999-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ