Τρίτη 6 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Ιδιωτικοποίησης συνέχεια...

Συνέχεια στο ξεπούλημα του ΟΤΕ δίνει η κυβέρνηση, με τη δημόσια εγγραφή για την απόκτηση μετοχών του, που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή. Μέσα από την 4η μετοχοποίηση θα διατεθούν ακόμα 67 εκατομμύρια μετοχές στο Χρηματιστήριο και η συμμετοχή του Δημοσίου θα περιοριστεί περίπου στο 51%. Γίνεται όμως φανερό ότι οι ευρύτεροι σχεδιασμοί της κυβέρνησης υπαγορεύουν, ότι τους επόμενους μήνες η επέκταση της ιδιωτικοποίησης δε θα σταματήσει εδώ, ανεξάρτητα από τη μορφή που θα πάρει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ενημερωτικό δελτίο που κυκλοφόρησε, το Δημόσιο δεσμεύεται να μην πωλήσει άλλες μετοχές μόνο για ένα χρόνο.Κάτι που χρονικά θα συμπέσει με το τελευταίο εξάμηνο πριν την πλήρη απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών. Αλλωστε και με αυτό το ποσοστό τα ιδιωτικά κεφάλαια θα απαιτήσουν πιο αποφασιστικό λόγο στη διοίκηση της εταιρίας από δω και στο εξής. Το διήμερο 10-11 Ιούλη θα γίνει γνωστή και η τελική τιμή διάθεσης των μετοχών το εύρος των οποίων, έχει οριστεί στις 6.250 - 7.050 δραχμές. Η έκδοση κατά 70% απευθύνεται σε κεφάλαια του εξωτερικού, τα μισά από τα οποία θα προέλθουν από θεσμικούς επενδυτές των ΗΠΑ και του Καναδά.

Παρά τη δυσμενή αυτή εξέλιξη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον ΟΤΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία, τους συνδρομητές και την εθνική οικονομία, η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ επιδεικνύει για άλλη μια φορά αξιοζήλευτη υπακοή στις κυβερνητικές αποφάσεις. Η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ, εξάντλησε το ταξικό και συνδικαλιστικό της "καθήκον" σε ένα δελτίο Τύπου, κατάλληλό μόνο για τα αρχεία του ρεφορμιστικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού..!

Την ανησυχία τους για την κατάσταση του Οργανισμού και για τα νέα αντεργατικά σχέδια που ετοιμάζουν κυβέρνηση και διοίκηση, εκφράζουν με επιστολή τους προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ, ο Τάσος Κλάδης και ο Παναγιώτης Τσουκαλάς,στελέχη της ΕΣΚ και ζητάνε την άμεση σύγκληση του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Τα δύο μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ καλούν σε συντονισμό δράσης με τους εργαζόμενους της ΟΑ και των άλλων ΔΕΚΟ, ώστε πιο αποτελεσματικά να αποκρουστεί η επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου σε βάρος των δημόσιων επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ