Τρίτη 6 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Σκούπα" ρατσισμού και ξενοφοβίας
  • Με κινήσεις εντυπωσιασμού, η κυβέρνηση επιχειρεί να δείξει ότι παίρνει μέτρα κατά της εγκληματικότητας
  • ΕΣΑΚ: Ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από εθνότητα ενάντια στο αντεργατικό μέτωπο κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ

Με ένα πογκρόμ εναντίον κάθε μετανάστη, που βρίσκεται στη χώρα μας, η κυβέρνηση επιχειρεί να δείξει ότι παίρνει μέτρα κατά της εγκληματικότητας, αλλά στην ουσία το μόνο που πετυχαίνει, είναι η καλλιέργεια στην ελληνική κοινωνία ξενοφοβίας και ρατσισμού και ίσως - εκτός από τον εντυπωσιασμό - αυτός είναι ο πραγματικός λόγος αυτών των επιχειρήσεων.

Οπως είναι γνωστό, το πρωί του Σαββάτου εκατοντάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ επιδόθηκαν σε ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό στα Μεσόγεια και μέσα σε λίγες ώρες είχαν συγκεντρώσει 752 αλλοδαπούς στο γήπεδο της Παλλήνης και στο τοπικό τμήμα Αλλοδαπών. Στην πλειοψηφία τους ήταν Αλβανοί μεροκαματιάρηδες,Πολωνοί και Βούλγαροι εργάτες, που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί στα αγροκτήματα και στις επιχειρήσεις των εγχώριων αφεντικών. Ακολούθησε η τακτική της "διαλογής", βάσει των δακτυλικών αποτυπωμάτων και των στοιχείων ταυτότητας που είχαν μαζί τους. Στον τελικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι 208 δεν είχαν άδειες παραμονής και κρατήθηκαν για να απελαθούν. Δικογραφία σχηματίστηκε μόνο σε βάρος 18 Αλβανών, που βρέθηκαν με πλαστές άδειες και διαβατήρια. Η συντριπτική πλειοψηφία των προσαχθέντων, δηλαδή οι 526 αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από πολύωρη ταλαιπωρία.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΣΑΚ καταγγέλλει την επιχείρηση - "σκούπα", που οργανώθηκε από την κυβέρνηση για λόγους εντυπωσιοθηρίας και τονίζει ότι η κυβέρνηση αντί να σκύψει στα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά προβλήματα των μεταναστών, υποδαυλίζει και υποθάλπει το ρατσισμό και τον εθνικισμό. Τα προβλήματα της εργατικής τάξης είναι ενιαία και γι' αυτό ενιαίο θα πρέπει να είναι το μέτωπο όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από εθνότητα ενάντια στο αντεργατικό μέτωπο κεφαλαίου κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να σταματήσει και η "σκούπα" ενάντια στους Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες και η κάθε "σκούπα" ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Μετά τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων, ακολούθησαν οι επιχειρήσεις - "σκούπα" της Αστυνομίας, για να αποδειχθεί για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη. Αυτό φάνηκε και από τα ίδια τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα αστυνομικής επιχείρησης, τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Αν εξαιρέσει κανείς τις εντυπώσεις που επιδιώκει να κερδίσει η κυβέρνηση, στην ουσία τίποτε δεν αλλάζει. Το οργανωμένο έγκλημα ζει και βασιλεύει και τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται και τους ίδιους τους λαθρομετανάστες συνεχίζουν να κάνουν τη δουλιά τους, καθώς είναι γνωστό και στον τελευταίο αστυνομικό ότι αυτά δεν αντιμετωπίζονται με επιχειρήσεις - "σκούπα".

Από την πλευρά του, πάντως, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης φέρεται αποφασισμένο να συνεχίσει τους μαζικούς ελέγχους των αλλοδαπών, επειδή εκτιμά ότι η δραστηριοποίηση της Αστυνομίας θα περιορίσει το μικροέγκλημα και θα μειώσει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Αστυνομίας, με χτεσινή της ανακοίνωση, με αφορμή και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο ΚΥΣΕΑ την Παρασκευή (νέες προσλήψεις αστυνομικών, επανεξέταση καθεστώτος χορήγησης πράσινης κάρτας κλπ.) εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα να αντιμετωπιστεί η άκρως ανησυχητική κατάσταση με τα μέτρα που λαμβάνονται. Εξέφρασε, όμως, την αντίθεσή της στην απόφαση να προσληφθούν ειδικοί φρουροί για τη φύλαξη των στόχων, με το επιχείρημα ότι παραβιάζεται το σύστημα προσλήψεων μέσω των γενικών εξετάσεων και ότι δημιουργούνται αστυνομικοί δυο κατηγοριών - ταχυτήτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσαγωγές προσφύγων και μεταναστών από τέσσερα κατειλημμένα κτίρια (2019-08-27 00:00:00.0)
Κύκλωμα δουλεμπόρων (2017-11-04 00:00:00.0)
Ενα πεντοχίλιαρο για μεροκάματο (2000-04-07 00:00:00.0)
«Σκούπα» και ρατσισμός (2000-03-17 00:00:00.0)
Εν ψυχρώ εκτέλεση μετανάστη (1997-10-11 00:00:00.0)
"Δε φταίνε οι ξένοι εργάτες" (1997-07-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ