Πέμπτη 8 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα εταιρία για τα πετρέλαια Πρίνου

Στη δημιουργία της εταιρίας "ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ" προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Πρίνου με την εργολαβική εταιρία "ΕΥΡΩΤΕΧΝΙΚΗ", προκειμένου να συνεχίσουν την εξόρυξη των κοιτασμάτων πετρελαίου, που εγκατέλειψε η πολυεθνική DENISON, το περασμένο φθινόπωρο. Η σύσταση της εταιρίας έγινε έπειτα από συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και το ποσοστό συμμετοχής θα κατανέμεται: 67% στην ΕΥΡΩΤΕΧΝΙΚΗ και 33% στους εργαζόμενους.

Ερωτηματικά, στην όλη υπόθεση προκαλεί η - μέχρι στιγμής - απροθυμία του Δήμου Καβάλας, να συμμετάσχει στο σχήμα. Ωστόσο, αφέθηκε στην αίρεση των εργαζομένων να παραχωρήσουν ποσοστό 5% στο Δήμο Καβάλας, αν ο τελευταίος εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει στην εταιρία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η εξόρυξη πετρελαίου θα ξεκινήσει σε ένα περίπου μήνα και η χρηματοδότηση έναρξης των εργασιών θα προέλθει από προκαταβολή των ΕΛΠΕ και από τραπεζικά δάνεια. Εκτιμάται ότι η ημερήσια παραγωγή θα ανέρχεται στα 6.000 βαρέλια πετρελαίου. Η νομική επικύρωση της εταιρίας θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση, ενώ θα πρέπει να διευθετηθούν και μια σειρά από εκκρεμότητες, που εκπορεύονται από την αποχώρηση της DENISON.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ