Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ
Συρρίκνωση και ανατροπές

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας). -

Πρόγραμμα συρρίκνωσης του προσωπικού και εφαρμογής του αντεργατικού νόμου 2639/98 εφαρμόζει από τις αρχές του χρόνου η γερμανικών συμφερόντων βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρολογικού υλικού "ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ" στο Βασιλικό Χαλκίδας. Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του κόστους και η αντικατάσταση των εργαζομένων με προϋπηρεσία από νέους και εποχιακούς.

Από τον προηγούμενο Μάρτη η επιχείρηση άρχισε να δίνει υποχρεωτικές καλοκαιρινές άδειες στο προσωπικό, στη συνέχεια έδωσε άδειες 2,5 μηνών άνευ αποδοχών σε 25 εργαζόμενους και τελευταία πρότεινε στο σωματείο κλείσιμο του εργοστασίου για 15 μέρες και 100 απολύσεις σε σύνολο 628 εργαζομένων ή 800 με τους εποχιακούς.

Οι προτάσεις αυτές απορρίφθηκαν από τη γενική συνέλευση του σωματείου, ωστόσο η ίδια στα τέλη του Ιούνη προχώρησε σε 12 απολύσεις, κάνοντας χρήση του 2%, ενώ ετοιμάζει άλλες 12 μέσα στον Ιούλη. Απέναντι σε όλα αυτά, η πλειοψηφία του σωματείου επέλεξε όχι να εφαρμόσει τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, αλλά να συνδιαλεχτεί και να κάνει δεκτή την πρόταση του υφυπουργού Εργασίας Χ. Πρωτόπαππα για "οικειοθελείς" απολύσεις όσων εργαζομένων βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και αν δε φτάνουν να εφαρμοστεί το μέτρο των διαθεσιμοτήτων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ