Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στάσεις εργασίας στη ΣΟΦΤΕΞ

Σε αγώνα για την απόκρουση των αντεργατικών σχεδίων της πολυεθνικής, καλεί τους εργαζόμενους η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ

Δίωρες προειδοποιητικές στάσεις ανά βάρδια πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ, ενώ παράλληλα συγκαλείται και γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασιστεί ποια θα είναι η στάση των εργαζομένων απέναντι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις των νέων αφεντικών της ΣΟΦΤΕΞ. Οι νέοι ιδιοκτήτες προτίθενται να εφαρμόσουν "νέο" μοντέλο εργασιακών σχέσεων, καταστρατηγώντας ακόμα και τους επαχθείς όρους, με τους οποίους η κυβέρνηση ξεπούλησε τη μεγαλύτερη χαρτοβιομηχανία της χώρας.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ σημειώνει ότι η "πολυεθνική, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε μια νέα αντεργατική επίθεση, με προφανή στόχο την πλήρη υποταγή των εργαζομένων".

Η επίθεση αυτή όπως επισημαίνει η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ εξελίσσεται σε τρεις βασικά άξονες:

α) Στην ύπουλη προσπάθεια για νέα μείωση προσωπικού, με τις γνωστές ημιεπίσημες αιτήσεις "οικειοθελών αποχωρήσουν".

β) Τις μεθοδεύσεις και απειλές για κλείσιμο τμημάτων ή ακόμα και "πώλησης" κομματιών της εταιρίας (π. χ. μοριοσανίδα)

γ) Η ανατροπή συνολικά των εργασιακών σχέσεων που εκφράζεται με κατάργηση θέσεων (Μ. Πεύκο - Πωλήσεις ΧΙΙ - συνεργεία) παράνομες προσπάθειες αλλαγής ειδικοτήτων), αλλαγής ωραρίων (Μ. Πεύκο, Αγ. Αννα, ΡΕ) κόψιμο χεριών από γραμμές παραγωγής (Μ. Πεύκο), με εργαζόμενους ασανσέρ, πότε από εδώ και πότε από εκεί και, τέλος, με την προσπάθεια εφαρμογής της πολυειδικότητας για κάθε εργαζόμενο.

Τέλος, η ΕΣΑΚ-ΣΟΦΤΕΞ καλεί τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους να αντισταθούν στην αντεργατική λαίλαπα, ενώ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ότι κινείται στην κατεύθυνση της συναίνεσης και της ανοχής, στρώνοντας ουσιαστικά το δρόμο για να περάσουν τα σχέδια της πολυεθνικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ