Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Οργιάζουν οι εργολάβοι

Καταγγελία του σωματείου "Ο Σπάρτακος" για τις εργολαβίες στη ΔΕΗ

Την παράνομη απασχόληση συνταξιούχων από εργολάβους της ΔΕΗ, καταγγέλλει με υπόμνημά του προς το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας το περιφερειακό Σωματείο ενέργειας ΔΕΗ Κοζάνης - Πτολεμαϊδας - Φλώρινας, "Ο Σπάρτακος",ενώ απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους προβαίνει στην καταγγελία του, αναφέρει: "Μ' αυτό τον τρόπο στερούνται θέσεις εργασίας οι άνεργοι της περιοχής. Το ΙΚΑ χάνει εκατομμύρια από τη συστηματική εισφοροδιαφυγή. Δικαιώνονται οι κακόβουλοι που μιλούν για "μικρά" όρια συνταξιοδότησης στη ΔΕΗ".

Ακόμα, όπως σημειώνει: "Είναι γνωστό ότι οι εργολάβοι στη ΔΕΗ δεν καλύπτουν τους εργαζόμενους με ασφαλιστικές εισφορές, ορισμένες φορές δε δίνουν το κατώτατο ημερομίσθιο της ΕΓΣΣΕ, δεν πληρώνουν στους εργαζόμενους υπερωρίες, επιδόματα, δώρα κ.ά., δεν τηρούν σε αρκετές περιπτώσεις τους στοιχειώδες κανόνες υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνά ατυχήματα κ.ά.".

Για όλα τα παραπάνω το σωματείο καλεί το Εργατικό Κέντρο σε συνεργασία, για να δημιουργηθούν άμεσα κοινά κλιμάκια που θα προβούν σε αποτελεσματικούς ελέγχους, στα οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ