Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Να πώς "πνίγουν" το ΝΑΤ

Αλλαγή ονόματος και σημαίας πλοίου του εφοπλιστή Λιγνού, για αποφυγή χρεών προς το ΝΑΤ, αποκάλυψε η ΠΕΜΕΝ

"Καραμπινάτο" σκάνδαλο αποτελεί η υπόθεση του εφοπλιστή Λιγνού, ο οποίος, αφού "φέσωσε" με 460 χιλιάδες δολάρια το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο και οφείλει μεγάλα ποσά στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες,το "χέρι του νόμου" δεν τον αγγίζει, ενώ τα πλοία του τώρα πια ταξιδεύουν με διαφορετικά ονόματα και σημαίες! Η υπόθεση Λιγνού, που αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου, έρχεται να επιβεβαιώσει τις απάτες των εφοπλιστών σε βάρος του ΝΑΤ, αλλά και τις δοσοληψίες μεταξύ εφοπλιστών και υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ενα από τα πλοία τού εν λόγω εφοπλιστή, το "ΠΑΤΕΡΑΣ",εμφανίστηκε με άλλο όνομα και άλλη σημαία, στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας, χωρίς να έχουν εξοφληθεί οι οφειλές του στο Ταμείο, που είναι 130 χιλιάδες δολάρια.Σήμερα το Πρωτοδικείο Πειραιά θα εκδικάσει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε το ΝΑΤ μετά από παρέμβαση της ΠΕΜΕΝ,για απαγόρευση του απόπλου του πλοίου μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές του. Επίσης, με χτεσινό απαντητικό έγγραφο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Πλοίων Πειραιά, σε αίτημα της ΠΕΜΕΝ, αποκαλύπτεται ότι το πλοίο "ΠΑΤΕΡΑΣ" οφείλει στη ΔΟΥ 35.201 δολάρια.

Το πλοίο "ΠΑΤΕΡΑΣ" εμφανίστηκε στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας, με το όνομα "ΔΩΡΟΘΕΑ" και σημαία Μάλτας! Αν και βρισκόταν μπροστά στα μάτια των λιμενικών, την απάτη σε βάρος του ΝΑΤ αποκάλυψε τελικά η ΠΕΜΕΝ.Η αρμόδια υπηρεσία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά,στο αίτημα της ΠΕΜΕΝ, να απαγορευτεί ο απόπλους του πλοίου, και παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία ήταν ατράνταχτα και αποδείκνυαν ότι το πλοίο "ΠΑΤΕΡΑΣ" ήταν ένα και το αυτό με το πλοίο "ΔΩΡΟΘΕΑ", είχε αποφανθεί ότι πρόκειται για άλλο πλοίο!

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στην ΠΕΜΕΝ, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Πύλου ή του Πειραιά ένα ακόμα πλοίο του Λιγνού, το "ΖΩΟΔΟΤΗΣ",το οποίο έχει μετονομαστεί σε "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" και φέρει σημαία Παναμά. Οι οφειλές τού εν λόγω πλοίου στο ΝΑΤ ανέρχονται σε 80.000 δολάρια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ