Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

"Πορεία Ανατολική" (Ομάδα συγγραφής της Θεραπευτικής Κοινότητας "Νόστος")

Οι περισσότεροι επιλέγουμε βιβλία επώνυμων συγγραφέων, με τα οποία τα ΜΜΕ ασχολούνται πολύ συχνά. Ετσι, μένουν στο περιθώριο τόσοι εκλεκτοί, ώστε βρίσκεται κανείς σε δύσκολη θέση, μιλώντας γι' αυτούς για πρώτη φορά. Η θέση του γίνεται δεινή, όταν, μάλιστα, αυτό που προτείνει δεν έχει δημιουργηθεί από συγγραφείς. Γριφώδη λίγο όσα αναφέρουμε, καιρός ν' ανοιχτούμε περισσότερο.

Στο "Πορεία Ανατολική", που δεν έχει συνταχθεί από έναν, αλλά από πολλούς, ανιχνεύεις αρκετά για ν' ανακαλύψεις τ' όνομά τους: Θόδωρος Αφεντουλίδης, Νίκος Βεντίκος, Ρουμπίνη Κακοτυλημένου, Βαγγέλης Λαζαρίδης, Αγγελος Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Μανωλόπουλος και Αντρέας Οικονόμου, από τη Θεραπευτική Κοινότητα "Νόστος".

Στις λίγες στιγμές ανάπαυλάς τους, αποφάσισαν ν' ασχοληθούν με τη συγγραφή ενός κειμένου. Οι δυσκολίες τους ήταν πολλές, από το πρόβλημα θεραπείας έως το μέγα γεγονός ότι δεν είχαν πιάσει ποτέ μολύβι και χαρτί για ένα τέτοιο δύσκολο έως ακατόρθωτο έργο. Τι κατάφεραν; Ενα θαυμαστό άθλο. Το βιβλίο, πλουσιότατο σε ευρηματικότητα ως προς το μύθο, χτίζει αργά την προσωπικότητα εφτά ανθρώπων. Οι κακοτοπιές που αντιμετωπίζουν μέσα σ' ένα καράβι, με κατεύθυνση προς τ' ανατολικά, αναζητώντας και βρίσκοντας, τελικά, το πολυπόθητο νησί του ονείρου, η περιπλάνηση τους χάρισε την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους το άνοιγμα στους συντρόφους, που γίνεται με το ανάβλυσμα πλούσιων αισθημάτων και, το σημαντικότερο, την εμπιστοσύνη στην ίδια τη ζωή, πόσο σπουδαίο είναι να υπάρχεις, ν' αγαπάς, να δίνεσαι, να ελπίζεις στο καλύτερο και να μπορείς να ονειρεύεσαι.

Τι ζεστό υλικό από τόσα όμορφα αισθήματα, που κρύβονται θαμμένα χρόνια πολύ βαθιά στο στήθος του καθενός.

Ανεπιφύλακτα διαβάστε το, για να δείτε το θαύμα που συντελείται με την αλύγιστη δύναμη της θέλησης.

Ευγενία ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ