Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι και ρυθμοί της Κούβας

Με ένα διαφορετικό εορταστικό τόνο, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των θερινών εκδηλώσεων του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5). Στις 29, 30 και 31 Ιούλη, ο υπαίθριος χώρος του Μουσείου, θα πλημμυρίσει από ρυθμούς και ήχους της Κούβας. Το μουσικό συγκρότημα φοιτητών "Σέξτασις" του Πανεπιστημίου της Σάντα Κλάρα της Κούβας, θα μας χαρίσει παραδοσιακά τραγούδια, τραγούδια από τη σύγχρονη μουσική παραγωγή της Κούβας, αλλά και μελωδίες αγαπημένες από τη διεθνή μουσική σκηνή.

Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η πρέσβειρα της Κούβας στην Αθήνα, Αννα Μαρία Γκονζάλες "Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα μουσικό φοιτητικό σύνολο. Στην Κούβα υπάρχει μεγάλη πολιτιστική ανάπτυξη, η οποία δεν εκφράζεται μόνο στο χώρο της μουσικής. Ο χορός, η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος, οι εικαστικές τέχνες, το θέατρο, είναι επίσης σημαντικοί τομείς της πολιτιστικής μας ανάπτυξης".

Στην πολιτιστική συνεργασία του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με την πρεσβεία της Κούβας, αναφέρθηκε η διευθύντρια του Μουσείου Ελενα Γιατρά."Είναι η τρίτη εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε" είπε χαρακτηριστικά. "Και αυτή τη φορά, το κοινό αγκάλιασε τις θερινές μας τρίμηνες εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται για έβδομη συνεχή χρονιά. Προγραμματίζουμε την καθιέρωση μουσικών εκδηλώσεων και κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων μηνών, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε νέους δημιουργούς να παρουσιάζουν τη δουλιά τους".

Το φοιτητικό μουσικό συγκρότημα "Σέξτασις" θα παρουσιάσει τραγούδια καθαρά παραδοσιακά, καθώς και νέα τραγούδια με ρίζες αγροτικές, τα οποία "ντύνουν" το ζευγάρι χορευτών, φοιτητών επίσης, που συμμετέχει στην "Κουβανέζικη βραδιά",όπως είναι ο τίτλος του προγράμματος. Σολίστ θα είναι η Ανα Ιρις Μπλάνκο,η οποία έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία σε εθνικά και διεθνή μουσικά φεστιβάλ. Σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα των τριών παραστάσεων στο "Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών", θα κλείσει με "Σάλσα" και "Κόνγκα", ένα ρυθμό κουβανικού καρναβαλιού, που θα "παρασύρει" το κοινό, στους δρόμους της Πλάκας. Το συγκρότημα "Σέξτασις" θα εμφανιστεί στις αρχές Αυγούστου στην Κεφαλονιά, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ