Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταξίδια με τραγούδια

Μουσικό ταξίδι στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, διοργανώνει αύριο (9.30 μμ) ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η γειτονιά".Στο Θεατράκι του Στρέφη,φιλοξενούνται οι "Εκτός Σχεδίου".

  • Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας,αύριο (9.30 μμ), στο αρχαίο ωδείο φιλοξενείται παράσταση της ομάδας σύγχρονου χορού "Αιωρήσεις".Την Κυριακή, στο κάστρο Πάτρας, δίνει συναυλία το σύνολο κρουστών "Σείστρον".
  • Αρχίζουν, σήμερα, στο Κάστρο Αντιρρίου τα "Ζεύξεια '99", όπου η ΚΟΕΜ, με διεύθυνση Σταύρου Ξαρχάκου και τους Μανώλη Μητσιά, Ελένη Δήμου, Μιχάλη Δημητριάδη, Μαρία Σουλτάτου, θα ερμηνεύσουν τα αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη.
  • Συναυλία, με τίτλο "Τραγούδια του Αιγαίου", δίνει αύριο η Ορχήστρα των Χρωμάτων",στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης Σύρου. Θα παρουσιάσει γνωστά παραδοσιακά τραγούδια των Δωδεκανήσων, Κρήτης, Καλύμνου, Νάξου, Λέρου, Σκύρου και έντεχνα σε ποίηση Ελύτη, Σεφέρη, Καββαδία, Ελευθερίου κ.ά. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.Τραγουδούν η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Βασίλης Γισδάκης.
  • Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ "Μανώλης Καλομοίρης",στη Σάμο. Σήμερα (9 μμ), στο Δημαρχείο του Καρλόβασι και αύριο στο θέατρο Αϊ - Γιαννάκη στο Ανω Βαθύ, φιλοξενείται συναυλία Βαλκάνιων καλλιτεχνών. Οι "Σολίστ των Βαλκανίων" θα ερμηνεύσουν έργα των: Μπαχ, Μπέλα Μπάρτοκ, Σαραζάτε, Ραβέλ, Μάνουελ ντε Φάλα, Φράμερ και Μανώλη Καλομοίρη. Τις ίδιες μέρες, στο "Ινστιτούτο Ερευνών Ανατολικού Αιγαίου", θα πραγματοποιηθεί Φόρουμ Βαλκανικής Μουσικής,υπό την αιγίδα της Ουνέσκο. Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση με θέμα: "Η σύγχρονη βαλκανική μουσική δημιουργία στην αρχή της τρίτης χιλιετίας".
  • Η γνώριμη φωνή της Δήμητρας Γαλάνη, σε τραγούδια των Βάιλ, Ρότα, Μπιτλς και Χατζηδάκι, θα πλημμυρίσει το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, την Παρασκευή και το Σάββατο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Μουσικός Ιούλιος '99". Τίτλος των συναυλιών, "Μύθοι της Ευρώπης".Η ενορχήστρωση είναι του Γιώργου Μπουσούνη και η επιμέλεια του προγράμματος του Πάνου Παπαδόπουλου και της Δ. Γαλάνη.
  • Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, σήμερα (9.30 μμ), φιλοξενείται ο Μάριος Φραγκούλης και η Ντέμπορα Μάγιερς.
  • Ενας αυθεντικός εκπρόσωπος της μεγάλης μουσικής παράδοσης της Νέας Ορλεάνης, ο Dr. John παρουσιάζεται αύριο στο αμφιθέατρο της Σίβηρης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
  • Στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Σύμης,τη Δευτέρα παρουσιάζεται το σύνολο "Μόντους" με τους: Ν. Νικολόπουλο, Στ. Δελλαπόρτα, Στ. Αραμπατζόγλου, Μ. Παπαγιάννη.
  • Την Κυριακή (9.30 μμ), στο Φεστιβάλ του Αρδα, φιλοξενείται ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.Ακολουθώντας έναν "Ανεμοδείκτη", το νέο δίσκο του, θα παρουσιάσει παλιότερα και νεότερα τραγούδια του, αλλά και τραγούδια άλλων αγαπημένων δημιουργών: Χατζηδάκι, Μαρκόπουλου, Λοϊζου, Περίδη, Καλδάρα, Μάλαμα κ.ά.
  • Επιλογές από παλιότερους και νεότερους δίσκους τους, αλλά και τραγούδια άλλων συνθετών, θα παρουσιάσουν αύριο στην Αλεξανδρούπολη οι Νίκος Πορτοκάλογλου και Φοίβος Δεληβοριάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ